SOS schilferende nagels: zo maak je er komaf mee!

doorNele Annemansop 28/09/2017

Zijn jouw nagels zo broos dat het ene na het andere laagje lijkt te verdwijnen als sneeuw voor de zon? Ontdek hier de mogelijke oorzaken én vooral, wat je eraan kan doen.

Denk eerst even terug aan acht maanden geleden, dat is het moment waarop de nagel die je nu voor je ziet voor het eerst werd gevormd. Was je toen ziek? Volgde je een nieuw dieet? Die dingen kunnen allemaal impact hebben op je nagels. Zo kan bijvoorbeeld een zinktekort de oorzaak zijn van die witte vlekjes op je nagels. Als je denkt dat er een fysiek probleem aan de oorzaak ligt, raadpleeg dan je arts.

Hier ontdekt je nog andere dingen die je nagels je vertellen over je gezondheid.

Als je medische oorzaken kan uitsluiten, is uitdroging waarschijnlijk de boosdoener. Te veel chemische afwasproducten, je nagels veelvuldig lakken, de lijm voor gelnagels, de aceton in je nagellakremover … allemaal trekken ze het vocht uit je nagels waardoor ze droog en verzwakt raken. Draag daarom altijd rubberen handschoenen als je afwast en probeer eens een tijdje geen gelnagels of nagellak te dragen. Verzorg ze ook regelmatig met een herstellende crème.

Onze favorieten:

Novaphane Nail Cream, nu voor € 13,50.

Si-Nails Varnish, nu voor € 12,01.

Vitry Nail Care nagelverzorging, nu voor € 14,18.