Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Statisch haar? Zo raak je ervan af!

doorNele Annemansop 03/02/2020

De ellende van de winter: je besteedt een half uur aan je kapsel om dan beloond te worden op een coupe statische lokken wanneer je een trui over je hoofd trekt. Aan de lagere luchtvochtigheid buiten kunnen we niet veel doen, maar aan jouw statische haardos wel!

1. Laat die plastic kam links liggen
Vermijd plastic kammen en borstels. Alles van plastic staat garant voor statische lokken. Kies liever voor een keramische borstel. Die absorbeert de elektrische stromen uit je haar, zodat je een gladdere afwerking krijgt.

2. Was je haar ’s nachts en laat het drogen aan de lucht
Je föhn droogt je haar dan wel sneller, maar hij droogt het ook uit en die droogte zorgt voor statisch haar. In de winter laat je je haar dus beter aan de lucht drogen. Is jouw haar echt onhandelbaar zonder föhn? Zet hem dan een standje lager.

3. Gebruik een conditioner
Gebruik bij elke wasbeurt een conditioner en verwen je haardos een keer per week met een masker. Hoe beter je haar gehydrateerd is, hoe kleiner de kans dat het in de war zal raken.

4. Vergeet ook je stylingproducten niet
Kies altijd voor een lichte olie of serum. Breng ze vooral aan op de uiteinden van je haarlokken, zodat je niet al tegen de middag met een vettige coupe rondloopt.

5. Gebruik wat haarspray op je haardos
Spray eerst een beetje haarlak op je handpalmen, zo heb je meer controle over de hoeveelheid. Druk daarna lichtjes op de bovenkant van je hoofd en ... byebye statisch haar.

6. En op je kleding
Haarlak werkt niet alleen voor je kapsel, maar ook voor je kleding. Hou de bus op minstens 30 cm afstand en besprenkel de binnenkant van je kleding met een laagje.