Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Van BB-crème tot GG-crème: dit is het verschil

doorNele Annemansop 16/02/2017

In beautyland duiken geregeld nieuwe crèmes op met alle letters van het alfabet. Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? Wij schieten je te hulp!

BB-crème: staat voor Blemish Balm of Beauty Balm en is een all-in-oneverzorging voor je gezicht. Het is een getinte crème met een zonnebeschermingsfactor die oneffenheden verbergt en je huid hydrateert en egaler maakt.

Onze favoriet: Guerlain BB cream, € 48,50.

CC-crème: staat voor Colour Correcting en dient vooral om je huid te corrigeren. De crème is daarom heel geschikt voor vrouwen die kleurverschillen hebben in hun teint. Een CC-crème lijkt erg op een BB-crème, maar is lichter van structuur en daardoor minder dekkend.


Onze favoriet: Clinique Superdefense CC cream SPF 30, € 27.

DD-crème: staat voor Daily Defence en hydrateert, egaliseert en beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals uv-stralen en vervuilende stoffen uit de lucht. De crème geeft een betere dekking dan een CC-crème (Color Correcting, crème die kleurverschillen egaliseert) en is vergelijkbaar met een BB-crème (Blemish Balm, een getinte crème die egaliseert en hydrateert). Het grootste verschil zit hem vooral in de zonnebeschermingsfactor die bij een DD-crème minstens 30 is.

Onze favoriet: Nuxe Crème Prodigieuse DD Crème, € 21.

EE-crème: staat voor Even Effect. Deze crème voorkomt bruine pigmentvlekjes door de kleurcorrigerende pigmenten en laat het gezicht stralen door de lichtreflecterende bestanddelen. De EE-crème is vooral geschikt voor de droge, gevoelige huid en beschikt ook over een zonnebeschermingsfactor.

Onze favoriet: Estée Lauder Enlighten EE crème, € 40,35.

GG-crème: staat voor Genius Glow en is een BB-crème en zelfbruiner ineen die ook beschermt tegen uv-stralen. De GG-crème is (voorlopig) de laatste in de reeks dubbelealfabetlettercrèmes.

Onze favoriet: L’Oréal Paris Glam Bronze GG Cream, € 14,99.