Volle lokken in drie seconden

doorLaurane Berkeinop 12/05/2018

Droom jij ook van dikke lokken die je mooi kan vlechten of elegant over je schouders kan laten wapperen? Het is helaas niet iedereen meegegeven. Wij hebben -gelukkig- enkele tips om je haren meer volume te geven.

1. Gebruik shampoo zonder chemicaliën

Verschillende shampoos en andere haarproducten bevatten chemicaliën (zoals o.a. PEG, een petroleum dat gebruikt wordt om een romige textuur te creëren), en die laten je haar uitdrogen waardoor het minder dik en gezond zal staan. Kies dus voor haarproducten zonder chemicaliën. Als je én shampoo én conditioner gebruikt, is het ook aan te raden om eerst conditioner in je haar te doen, en het daarna pas te wassen met shampoo. Dat klinkt vreemd, maar het is wel een ideale manier om je haar natuurlijk voller te laten lijken.

2. Was je haar minder vaak

Als je je haar graag meer volume geeft, mag je het maximaal vier keer per week wassen. Tussendoor kan je droogshampoo gebruiken om je lokken fris te houden. Extra pluspunt: droogshampoo geeft je haar wat extra volume. Let er ook op dat je je haar niet hardhandig droogwrijft met een handdoek, maar dep het zachtjes droog. Gebruik ook geen borstel als je haar nat is, maar een grove kam. Een borstel kan je lokken gemakkelijk beschadigen als ze nog vochtig zijn.

3. Gebruik mousse of een volumespray

Zowel haarmousse als een volumespray zijn gezond voor je haar, en zorgen ervoor dat je lokken er net dat tikkeltje voller uitzien.

4. Slaap met vochtig haar

Ooit al eens met vochtig haar gaan slapen? Je herinnert je ongetwijfeld nog hoe het eruitzag als je de volgende dag opstond. Om te voorkomen dat je haar de volgende dag naar alle kanten wipt, bind je je natte lokken best vast met een elastiekje. Maak een lage staart, of vlecht je haren zelfs, en je hebt de dag nadien een wilde, volle haardos.

5. Föhn je haar op zijn kop

In plaats van je hoofd netjes recht te houden wanneer je het föhnt, kan je je hoofd ook omgekeerd houden. Deze manier is én goed voor je bloedsomloop, én zal je haren erg veel volume geven.