Voor jou getest: de Power Straight-stijlborstel van Calor

doorNele Annemansop 12/07/2018

Geboren met een onhandelbare coupe krullen? Dan ben je waarschijnlijk - net zoals ondergetekende - al jaar en dag verslingerd aan je stijltang. Toen we hoorden dat deze Power Straight-stijlborstel ons krullende leven net dat tikkeltje makkelijker zou maken, was onze interesse dan ook meteen gewekt!

Wat belooft de stijlborstel?

De stijlborstel van Calor is speciaal ontwikkeld met het oog op moeilijk handelbaar haar. Dankzij zijn speciaal ontworpen drievoudige werking van het borstelhaar zou het stijlen van zelfs het meest weerbarstige haar makkelijk en snel verlopen. Zo zou je 33 procent meer tijd uit besparen in vergelijking met een andere stijltang. De thermocontroltechnologie zorgt voor constante, gelijkmatige warmte en de ingebouwde temperatuursensor zorgt voor een optimale temperatuur voor alle haartypes, van dun tot dik. Daarnaast bevat de Power Straight een ionengenerator en een dubbele borstelharengaas die ervoor zorgen dat je haar niet pluizig of statisch wordt.

De test:

Wat meteen opvalt: deze stijlborstel is énorm makkelijk in gebruik. Geen gedoe met allerhande instellingen, je kiest gewoon de temperatuur 160, 180 of 200 °C en na amper een minuut kan je ermee aan de slag - ik ben al fan. Maar dan is het tijd voor de echte test. Doet de borstel werkelijk wat ie belooft? In een woord: absoluut! In een mum van tijd - 6,5 minuut om precies te zijn - zijn mijn leeuwenmanen getemd en weer steil, en dat zónder dat ze plat op mijn hoofd vallen. Doordat je de borstel langs de binnenkant van je haar gebruikt, krijg je namelijk meer het brushing-gevoel van bij de kapper en behoud je meer volume in je haar. Minpuntje is dat de borstel je haardos redelijk droog achterlaat waardoor het meer beschadigd lijkt. Mijn gebruikelijke stijltang maakt mijn haar dan ook net iets gladder en zachter. Toch ben ik best tevreden over het resultaat. Zeker als je 's morgens snel de deur uit moet is dit een prima toestel. Prijs-kwaliteit krijg je dus helemaal waar voor je geld!

Vóór
Na