Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Waar verstuif je parfum het best?

doorAnn Willemsop 03/12/2016, laatst bijgewerkt op 01/12/2016

Volgens Coco Chanel verstuif je het kostbare goedje het best waar je gezoend wil worden. Als je partner de smaak van parfum maar niks vindt, kan je deze tips proberen.

  • Achter de oren, op de polsen, in de hals, het zijn terecht de bekendste hotspots voor parfum: op deze warme plekken komt een geur het best tot z’n recht.
  • Maar je lichaam telt nog meer van zulke hotspots: breng ook eens een parfum aan in je armplooien, je knieholtes of de huid tussen je borsten. Of in je navel, daar is je huid niet alleen warmer, de vorm van je navel zorgt er volgens experts ook voor dat je geur langer bewaart. Belangrijk detail: hier parfum aanbrengen heeft natuurlijk vooral zin als je huid niet verborgen blijft onder dikke lagen kleding.
  • Als je lang haar hebt, kan je je favoriete geur in je haar verstuiven, rechtstreeks of door wat op je borstel of kam te sprayen. Voor eigenaars van fragiel haar hebben cosmeticahuizen zelfs speciale haarparfums ontwikkeld die je lokken minder uitdrogen.
  • Het is opletten geblazen met kledij en accessoires! Op delicate stoffen en zelfs juwelen kan parfum lelijke sporen achterlaten.
  • Maar heb je een sjaal die tegen een stootje kan? Spray er wat parfum op. Telkens je je sjaal omslaat, verspreidt de geur zich subtiel rondom je. Heerlijk!