Waarom ik op een zijden kussen slaap

doorMelanie Goethalsop 20/06/2017

Als het op smeren aankomt, ben ik eerder aan de luie kant. Dus toen ik ooit las dat een kussensloop van zijde je een betere huid kon bezorgen, ging ik meteen voor de bijl. Zonder moeite mooier worden terwijl je slaapt? Count me in!

De voordelen van een zijden kussensloop? Ik merk vooral dat mijn huid 's morgens een pak minder dorstig is. Fijne lijntjes zijn minder zichtbaar zonder dat ik er enige moeite voor hoef te doen. Dat zou komen doordat zijde dichter geweven en zachter is dan mijn vorige katoenen kussens. Aan een sloop van zijde hangt een prijskaartje, maar ik gaf vroeger veel meer geld uit aan dure oogcrèmes die ik telkens vergat te smeren.

Ik heb ook de indruk dat mijn haren minder snel afbreken nu ik op mijn nieuwe kussen slaap. Katoen absorbeert vocht en neemt dus ook water uit je haren op, zijde is veel zachter en minder beschadigend. Ik heb een korte coupe en mijn lokken wijzen nu ook niet meer elke ochtend alle kanten op. Win-win!

Zelf kan ik er niet over meespreken, maar ook voor wie last heeft van allergie zou zijde een geschenk uit de hemel zijn. De meeste stoffen trekken allerlei allergenen (schimmels en huisstofmijt) aan, terwijl zijde van nature hypoallergeen is.