Waarom ook jij zou moeten overwegen om slakkenslijm op je gelaat te smeren

doorLaurane Berkeinop 08/05/2018

Slakkenslijm is, zoals de naam al doet vermoeden, slakkenslijm. In bepaalde middens wordt beweerd dat het wonderen verricht voor je huid: het zou namelijk komaf maken met puisten en rimpels. In dit artikel beantwoorden wij al je vragen over slakkenslijm, én we zoeken uit of slakkenslijm echt werkt.

Oorspronkelijk dient slakkenslijm uitsluitend voor de slakken zelf om er hun slakkenhuisjes mee te herstellen. Het goedje zou echter ook een positief effect hebben op onze huid. Het maakt komaf met acne, vervaagt littekens én verjongt de huid. Het middeltje werd ontdekt in Chili, waar boeren verbaasd waren over hoe zacht hun handen waren nadat slakken erover gekropen hadden. Bovendien verdwenen wondjes op hun handen supersnel nadat ze in contact kwamen met slakkenslijm. Sindsdien wordt de slijmproductie van slakken gestimuleerd met een speciaal stofje, waardoor ze extra veel slijm gaan produceren.

Of slakkenslijm nu echt werkt, is helaas niet wetenschappelijk bewezen. Wel bevat slakkenslijm allantoïne, een stof die een herstellende werking heeft (het is tevens dezelfde stof waarmee slakken hun huisje repareren). Het slijm bevat ook collageen en fruitzuur, en ook die twee stoffen hebben een positief effect op de huid.

Verschillende beautymerken werken met slakkenslijm. De producten gaan huidveroudering tegen, kalmeren de huid en geven hem een zijdezacht gevoel. Indien je de effecten van slakkenslijm graag eens uitprobeert, hoef je dus geen echte slak over je huid te laten kruipen. Al kan dat natuurlijk ook!