Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Waarom wij fan zijn van double cleansing en jij het ook zou moeten doen voor je huid

doorNele Annemansop 25/11/2017

Ja, we weten het: soms, na een lange dag kan zelfs gewoon met een reinigingsdoekje je make-up verwijderen al te veel zijn. Maar heb jij veel last van onzuiverheden of andere huidkwaaltjes? Dan laten we je graag kennis maken met double cleansing, een reinigingsroutine die Koreaanse huidverzorgingsmerken al jarenlang gebruiken en de oplossing kan zijn voor al je huidproblemen.

Wat is het?
Double cleansing, is (zoals de naam al doet vermoeden) een dubbele reinigingsmethode om zelfs de meest zware make-uplooks te verwijderen, en dat zonder dat je hard hoeft te wrijven of te schrobben.

Hoe ga je te werk?
Breng eerst wat reinigingsolie aan op een droge huid en masseer zachtjes in. Spoel de olie eraf met lauw water en was daarna je gezicht met een milde gezichtsreiniger zoals je normaal doet. Et voilà: aanschouw je diep gereinigde én stralende huid.

Waarom is de techniek zo goed voor je huid?
Reinigingsdoekjes drogen de huid vaak erg uit. Te hard wrijven op je gezicht of het hardhandig te lijf gaan met een washandje kan je huid dan weer beschadigen en meer rimpels veroorzaken. Daarom is een reinigingsolie een ideaal alternatief. Die neemt je make-up niet alleen erg makkelijk weg, hij zorgt er ook voor dat de natuurlijke oliën van je huid in balans blijven. Zodra je make-up verwijderd is, maakt de gezichtsreiniger je poriën schoon en worden de dode huidcellen verwijderd.

Toch geen zin om altijd met twee producten aan de slag te gaan? De Biosource Total Renew Oil van Biotherm combineert de twee. Het resultaat? Een huid die zacht en niet trekkerig aanvoelt, snel en effectief gezuiverd is en ook nog eens heerlijk fruitig ruikt. Kortom: het allerbeste van twee werelden!