Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Wat je nu al kan doen om een winterhuid te vermijden

doorValérie Wautersop 27/11/2017

Wanneer de temperaturen onder het vriespunt zakken krijgen we allemaal wel te maken met vervelende droge velletjes, gebarsten lippen en jeukende handen. Soms is het zelfs zo erg dat het lijkt alsof alle crèmes en serums ter wereld geen soelaas meer kunnen bieden. Omdat een gewaarschuwd vrouw er twee waard is geven wij je vandaag al enkele nuttige tips om een winterhuid te vermijden. 

1. Investeer in een luchtbevochtiger

Koude temperaturen doen alle luchtvochtigheid verdwijnen als sneeuw voor de zon. Een luchtbevochter zorgt ervoor dat dat niet gebeurt én heeft een positieve invloed op je huid. Volgens experts houd je de luchtvochtigheid binnenhuis best tussen de 30 en 50 procent. 

2. Eet de juiste voeding

Het loont de moeite om meer voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan water. Denk aan komkommer, sla en citrusvruchten, die je van binnen uit hydrateren. Ook gezonde voeding eten die rijk is aan vetten, zoals zalm en avocado, is geen slecht idee. 

3. Exfolieer je lippen

Iedereen haat het gevoel van lippen met kloofjes en barstjes. Probeer dit te vermijden door drie keer in de week met een zachte tandenborstel over je lippen te gaan. Vind je de tandenborstelmethode nog te ruw? Investeer dan in een lipscrub en een goede lippenbalsem. 

Only You Lipscrub, € 3,95.

Bobbi Brown Lippenbalsem SPF 15+, € 24.

4. Neem geen lange, hete douches

Niets zo aangenaam als op een koude winterdag een half uurtje opwarmen onder een hete douche. Toch is dat geen goed idee. De combinatie van hard water en hitte zorgt ervoor dat je huid niet voldoende vet kan worden, waardoor ze al snel droog en geïrriteerd zal beginnen aanvoelen. Neem dus bij voorkeur een korte, lauwe douche en breng een hydraterende verzorging aan terwijl je huid nog vochtig is. 

5. Hydrateren, hydrateren, hydrateren! 

Sla jij de bodylotion wel eens over na het douchen? Dan is de kans groot dat je binnen enkele weken opgescheept zit met een droge, jeukende huid. Maak er dus een punt van om vanaf nu minstens één keer per dag in de weer te gaan met een hydraterende bodylotion of -butter. Begin je hier pas mee wanneer je huid al droog en gebarsten is, dan is het dweilen met de kraan open. Je hydraterende verzorging zal dan immers alleen de oppervlakkige uitdroging kunnen aanpakken, en niet de kans krijgen om diep in de huid door te dringen.  

Clinique Deep Comfort Body Butter, € 33,90.