Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Weekday lanceert swimwear gemaakt van afval

doorAnn Willemsop 04/05/2017

Een badpak gemaakt van pakweg gerecycleerde visnetten of tapijten? Deze zomer kan je er eentje dragen, want Weekday lanceert een duurzame badmodecollectie geproduceerd met afvalmateriaal. Bijzonder. En bovendien bijzonder mooi.

Het Zweedse Weekday pakt uit met een duurzame badmodecollectie.

Voor Weekday is dit niet het eerste low-impact-initiatief. Hun 5-pocket jeans wordt al gemaakt van duurzame materialen. En vorig jaar lanceerde het merk ‘Remains’, een capsulecollectie opgebouwd rond restjes denim.

Deze zomer pakken de Zweden uit met swimwear, voor haar en hem, waarvan je nooit zou vermoeden dat afval de gronstof is.

Petflessen, visnetten en tapijten
Louise Lasson, creatief directeur: ‘De hele badmodecollectie is gemaakt van afval, we hebben zowel gerecycleerde polyamide als gerecycleerd polyester gebruikt. Petflessen zijn de voornaamste bron voor gerecycleerd polyester. Gerecycleerde polyamide wordt gemaakt van afval, van oude visnetten en tapijten tot industrieel afval. Dankzij recyclage belanden deze materialen niet op een stortplaats. Bovendien verbruikt het proces om afval te verwerken tot gerecycleerde materialen veel minder energie, chemicaliën en water dan de productie van nieuwe materialen.’

Het resultaat van dit duurzame denkwerk is een minimalistische collectie waarin brede straps, maar ook ultradunne bandjes, gespen, fijne ribbels en vooral strakke lijnen de aandacht trekken. Of hoe schoon afval wel kan worden.


Meer info: shop.weekday.com.