Win! Een haarbehandeling bij Le Salon in Brugge

doorSophie Allegaertop 18/04/2018

Wil jij je haren ook eens in de watten laten leggen? Wij mogen een lezeres gelukkig maken met een haarbehandeling bij Le Salon in Brugge.

Goed Gevoel deed de test en ging langs bij Le Salon in Brugge.

1 Locatie *****

Le Salon is een kleine, fijne oase van rust pal in het centrum van Brugge, in de hippe Sint-Jakobsstraat, waar je nog tal van andere leuke adressen vindt.

2 Aanbod *****

Dit is niet je standaard kapsalon, wel een holistisch hairsalon. Natalie Bonte is yogateacher én kapster en brengt innerlijke en uiterlijke schoonheid samen. Zo werkt ze uitsluitend met Oway-producten. Geen schadelijke, agressieve stoffen, wel 100% biodynamische, natuurlijke ingrediënten. Je kan hier terecht voor een nieuwe snit, kleuring maar ook voor wat zalige wellness voor hoofdhuid en haar. Van een reeks kuren over Flowerfall (een ontspannende aromatische waterval) tot Herbs & Clay, een ontgiftende peeling.

3 Sfeer & gezelligheid ****

Geen geroezemoes, geen geroddel, geen hitlijsten, geen deurbelgerinkel, geen gsm-deuntjes, wel Rumi-quotes (‘all answers come in silence’), een groene jungle en zachte etherische deuntjes die je in slaap lijken te wiegen.

4 Behandeling *****

Na de welkomstceremonie, waarbij Natalie een aantal drukpunten beroert, volgt de grondige cameradiagnose. Het verdict is positief: een gezonde hoofdhuid en stevig, krachtig haar. Een kuur is overbodig, dus stelt Natalie voor om de Herbs & Clay- en Flowerfall-behandelingen te testen, gebaseerd op ayurvedische principes. Ik kies een geur en Natalie maakt à la minute een ontgiftend kleipapje dat ze aanbrengt op de hoofdhuid, waarna ze die licht masseert. Beetje bij beetje wordt water toegevoegd om zo de peeling af te spoelen. Zalig! Mijn hoofdhuid zal nog een halve dag tintelen. De Flowerfall, een waterval van rozen, lavendel en rozemarijn, druppelt daarna op mijn zevende chakra, de kruinchakra. De massagestoel staat aan en in geen tijd ben ik even heerlijk weg van de wereld.

5 Ons oordeel *****

Natalie doet alles met aandacht, hart en ziel. ‘Dit valt perfect samen met wie ik ben,’ vertelt ze, ‘en als ik voel dat mensen zich overgeven, is mijn missie geslaagd.’ En zo wordt een standaardervaring gepromoveerd tot een zalige belevenis die smaakt naar meer.

Praktisch

Le Salon, Sint-Jakobsstraat 59, 8000 Brugge, 050/67 91 71, info@le-salon.be, www.le-salon.be.  Alleen op afspraak. Bellen kan van woensdag tot vrijdag, tussen 8.30 en 9 u. Prijs van de behandeling die wij testten: Flowerfall € 30 en Herbs & Clay € 30.

Wil jij je haren ook eens in de watten laten leggen bij Le Salon in Brugge? Neem dan hier snel deel aan onze wedstrijd en waag je kans!