Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zelf je haar blonderen doe je zo

doorLaurane Berkeinop 02/05/2018

Of je nu blond, bruin, rood of zwart haar hebt, in de zomer vind je het heerlijk als de zon je haar wat verbleekt. Je kan de zon natuurlijk altijd een handje helpen en zelf aan de slag gaan met je haar. Wij geven je graag enkele manieren mee om je haar bleker te maken, zonder dat er een kapper aan te pas komt!

Ben je al blond of heb je lichtbruin haar van nature? Dan hoef je niet naar drastische middelen te grijpen om je haar te verbleken. Er bestaat bijvoorbeeld shampoo met kamille- en citrusextracten die je haar één tot twee tinten lichter maakt, zonder het te ontkleuren. Een andere manier om je haar te blonderen, is simpelweg door citroensap over je lokken te verspreiden en dan in de zon te gaan zitten. Een nadeel is wel dat het je haar gaat uitdrogen. Je gebruikt na de kleurbeurt dus best een haarmasker om het te verzorgen. Om je haar minder uit te drogen, kan je het citroensap mengen met wat water. Nadat je je lokken enkele keren na mekaar gewassen hebt met het citroenwater, zullen ze ook afgebleekt zijn.

Naast citroen zijn ook olijfolie, honing en kamillethee goede producten om je haar mee te bleken. Borstel de honing of de olijfolie door nat haar, ga een uurtje in de zon zitten en was het product er daarna weer uit. Je haar zal gebleekt zijn én geweldig zacht aanvoelen. Kamillethee werkt iets trager. Breng na een wasbeurt de kamillethee aan in je haar en zet je daarna in de zon. Je hoeft het goedje niet opnieuw uit te spoelen. Herhaal dit ritueel enkele dagen en je zal zien dat je haardos steeds bleker wordt.

Heb je van nature donkerder haar? Dan kan je je haar enkele tinten bleker maken door gebruik te maken van een blondspray. Helaas kan ook de blondspray je haar uitdrogen, en om dat te voorkomen is het ook hier weer aanbevolen om in combinatie met een blondspray een haarmasker te gebruiken. Dat masker zal de schade enigszins beperken.

Wil je echt all the way gaan? Dan kan je een haarkleuring kopen bij de drogisterij. Als het de eerste keer is dat je je haar zelf verft, start je het best met een kleur dat aansluit bij jouw haarkleur, zodat de kleuring zeker geen te drastische gevolgen heeft. Goed om te weten: hoe langer je de kleuring op je haar laat, hoe lichter je haar achteraf zal zijn. Ga niet zwemmen in chloorwater nadat je je haar geverfd hebt, chloorwater kan er namelijk voor zorgen dat je lokken een groene schijn krijgen.