Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zelf je haar kleuren? Vermijd deze frequente bloopers

doorAnn Willemsop 19/05/2017

Wil je thuis je haar kleuren? Er bestaan massa’s producten voor, maar laat je niet misleiden door de foto’s op de verpakkingen. Er durft al eens wat fout te lopen, zo weet ook redactrice Ann. Een echt blondje.

'Zolang je een kleur kiest die dicht bij je eigen haartint aansluit, kan het resultaat van een doe-het-zelf-product meevallen.'

Er was eens een blondje dat droomde van vuurrode haren. Ze kocht in de supermarkt een doosje verf en ging in haar badkamer vol goede moed aan de slag. Al snel merkte ze dat een verpakking onvoldoende was voor haar lange lokken. Nu ja, ‘al snel’ is relatief. Het product was volledig verdeeld voor ze nattigheid begon te voelen. Maar er was geen weg terug. Dus zat ze de inwerktijd uit. Spoelde ze de verf weg. En keek ze naar haar nieuwe avant-gardistische spiegelbeeld. Met lokken die het hele regenbooggamma afwerkten. Petje op en naar de kapper dan maar. Die trouwens meteen wist hoe laat het was toen het zoveelste petje binnengewandeld kwam.

Blondes have more fun? Vandaag kan ik erom lachen. Toen net iets minder, want mijn rosse experiment kon enkel ‘gered’ worden met een donkere acajoutint, die er de volgende maanden moest uitgroeien. Dure grap ook, die reparatiewerken.

Met deze kleurtips van de kapper lukt het wel
Droom jij ook van een kleurtransformatie? Maar pas je voor een avant-gardistisch resultaat? Met deze tips van kapper Guigone Neyt van Nelson Hair Team voorkom je de frequentste doe-het-zelfbloopers.

1. Wil je een drastisch kleurverschil? Naar de kapper!
‘Zolang je een kleur kiest die dicht bij je eigen haartint aansluit, kan het resultaat van een doe-het-zelf-product meevallen. Problemen ontstaan wanneer vrouwen een totaal andere haarkleur wensen en de theorie achter het kleuren niet kennen. Je krijgt niet zomaar wat op de verpakking getoond wordt. Het gebeurt vaak dat een vrouw met een donkere haarkleur haar lokken blond heeft proberen te kleuren en hier ros en in paniek aankomt, in de hoop dat wij het kunnen oplossen. Of andersom. Vrouwen willen een wat donkerdere tint, maar eindigen met bijna zwart. In beide gevallen is het niet altijd mogelijk om de schade met één behandeling te herstellen. Gevolg: de haren zien dubbel zoveel af en de klant moet dubbel in haar portemonnee tasten.’

2. Voorzichtig met zuurstofwater
‘Heel wat vrouwen gebruiken een spray op basis van zuurstofwater om hun haren te bleken. Zulke sprays moet je niet uitspoelen. Gevolg: er ontstaat wel een blondere haarkleur, maar het zuurstofwater blijft in de haren aanwezig en maakt ze erg fragiel. Waardoor het haar gelig wordt, splitst en afbreekt. Bij veelvuldig gebruik krijg je een echt strokopje.’

Spring er zuinig mee om en leg je lokken nadien extra in de watten. Dat is sowieso een gouden raad voor gekleurd haar, dat zelfs met de nieuwste kleurprocessen toch nog heel wat te verduren krijgt.

En heb je deze zomer zwembadplannen? Denk eraan je haren na een plonsbeurt goed te wassen, zodat je niet ten prooi valt aan het groene monster. Of je belandt bij de kapper, met een petje op.