Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo blijft je make-up heel de dag zitten

doorNele Annemansop 08/12/2016

Elke ochtend begin je vol goede aan je make-up totdat die er helemaal perfect uitziet. Helaas hangt hij enkele uren later vooral waar hij niet thuishoort: op je kraag, de rand van je koffiemok of er is helemaal niets meer van te bespeuren. Goed Gevoel to the rescue met 10 stappen om ervoor te zorgen dat je make-up heel de dag blijft zitten.

1. Exfolieer
Exfolieer je gezicht een of twee keer per week met een milde exfoliant om je dode huidcellen weg te halen. Het resultaat? Een zachte en gladde huid waardoor je makkelijker make-up kan aanbrengen en hij langer blijft zitten.

2. Breng een moisturizer aan
Zelfs voor vrouwen met een vette huid is het noodzakelijk om je gelaat te hydrateren. Breng hem aan over je hele gezicht en hals en laat vijf minuten inwerken vooraleer je aan de slag gaat met je foundation.

3. Gebruik een primer
Net zoals bij verf, zorgt een primer ervoor dat je make-up langer blijft zitten doordat je een beschermende barrière maakt tussen je gezicht en je foundation. Zelfs als je gezicht door de dag droog of vet wordt, zal je make-up blijven zitten.

4. Controleer je foundation
In het algemeen blijven olievrije foundations langer zitten. Als je last hebt van een droge huid, kies je toch beter voor een hydraterende foundation om te voorkomen dat heel het boeltje gaat schilferen.

5. Gebruik twee blushes
Gebruik eerst een crèmeblush voordat je foundation aanbrengt en een poederblush erna om een mooie intense blos op je wangen te bekomen die je na enkele uren nog altijd ziet.

6. Werk in laagjes op je lippen
Om ervoor te zorgen dat je lippenstift langer blijft zitten dan na je eerste ochtendkoffie, moet je de kleur laag per laag opbouwen. Begin met wat los poeder aan te brengen op je lippen. Daarna kleur je ze in met een lippenpotlood. Eindig met een laagje van je favoriete lipstick.

Onze favoriete lipstick: Dior Diorific Mat, € 38,50.

7. Creëer een basislaag voor je eyeliner
Breng eerst een laagje poeder aan op je bovenste oogleden vooraleer je aan de slag gaat met je eyeliner. Zo blijft hij veel langer zitten.

8. Stap over op waterproof mascara
De beste manier om pandaogen te vermijden? Een waterproof mascara.

9. Fixeer je make-up
Fixeer altijd je make-up met een finishing spray of poeder. Dit zorgt voor de broodnodige barrière tussen je foundation en de buitenlucht of je telefoon. Ook talkpoeder werkt prima om je make-up een hele dag op zijn plek te houden.

10. Blijf er met je handen af
Ook wij moeten toegeven dat we maar al te vaak prutsen aan ons gezicht, maar probeer om er echt af te blijven. Hoe minder je je gezicht aanraakt, hoe langer en beter je make-up blijft zitten.