Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo herstel je huid en haar van zomerschade

doorValérie Wautersop 12/09/2016, laatst bijgewerkt op 11/09/2016

De zomer loopt alweer op z'n laatste benen. Ons haar en onze huid hebben het ongetwijfeld hard te verduren gekregen tijdens die ware zomerdagen. Zo zorg je ervoor dat je huid en haar weer in topvorm zijn tegen de herfst.

Donkere vlekjes op je gezicht
Blootstelling aan de zon zorgt ervoor dat de melanineproductie in je huid versnelt. Dit zorgt ervoor dat je gezichtshuid bezaaid wordt met donkere vlekjes. Om deze te vervagen is het de boodschap om dode huidcellen snel en efficiënt te verwijderen. Dit doe je door na het reinigen van je huid met een zachte peeling te behandelen. Gebruik daarnaast een crème met retinol, en je huid ziet er in geen tijd weer stralend en fris uit.

Droge, schilferige huid
Je huid ziet enorm af door de combinatie van zon en choor- of zeewater. Het is dan ook geen wonder dat ze na een dagje op het strand of aan het zwembad vaak droog aanvoelt, en er misschien zelfs wel schilferig uitziet. Hydrateren met een goede body lotion is dus de boodschap.

Droge hielen
Ook je voeten krijgen het tijdens de zomermaanden zwaar te verduren. Verwijder overtollige eelt met een puimsteen, of gebruik een speciale peeling voor je voeten.

Gele lokken
De zon kan ervoor zorgen dat je mooie geblondeerde coupe al snel een gelige ondertoon krijgt. Breng de balans terug in je haar door een zilvershampoo te gebruiken, die ervoor zorgt dat gele ondertonen netjes worden onderdrukt.

Droge haarpunten
Het beste wat je tegen droge haarpunten kan doen is uiteraard een bezoekje brengen aan de kapper. Verzorg je lokken daarna met een hydraterend masker, om je coupe terug in topconditie te krijgen.