Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo maak je komaf met je droge huid

doorNele Annemansop 11/01/2017

Hoeveel we ook houden van het prachtige sneeuwseizoen, er is een deeltje van ons dat er absoluut niet van houdt: onze huid. Droge plekjes en schrale lippen vieren hoogtij, maar dat betekent niet dat je er niets aan kan doen. Maak kennis met je nieuwe, zachte huid dankzij onze tips.

1. Koop een luchtbevochtiger
Kunstmatige verwarming droogt de lucht in je huis uit. Investeer in een goede luchtbevochtiger, vooral in je slaapkamer, zodat je huid mooi gehydrateerd blijft terwijl je slaapt.

2. Gebruik een gezichtsolie
Je huid reageert misschien niet goed op hydraterende oliën in de zomer, maar in de wintermaanden zal je verstelt staan van de positieve effecten. Voeg een of twee druppels gezichtsolie toe aan je gewone moisturizer, en geniet van je zijdezachte zomerhuid die je zo hard gemist hebt.

3. Drink meer water
Het geheim voor een gehydrateerde huid? Een gehydrateerd lichaam! Geef je water wat meer smaak met enkele schijfjes citroen of komkommer.

4. Sta minder lang onder de douche
Wij houden ook van een heerlijk warme, lange douche, maar de warmte van het hete water neemt de natuurlijke oliën van je huid weg. Neem dus liever een iets koudere douche en sta er minder lang onder. Hydrateer je huid meteen erna want dan zijn je poriën het meest geopend.