Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo onderhoud je krullen

doorSarah Van De Vijverop 20/04/2017

Sta jij ook elke dag voor de spiegel om je krullen vorm te geven zonder enig resultaat? Met deze vijf tips ben je een stapje dichter bij de perfecte, pluisvrije krullenbos.

1. Conditioner
Wie krullen heeft weet dat zijn haar al snel droog durft aanvoelen. Dat komt omdat de natuurlijke oliën die van je hoofdhuid komen niet tot in de puntjes van je haar geraken door de golven. Als je je lokkenwast met shampoo kan dit nog verergeren. Las daarom enkele dagen per week een co-washing in. Hier was je je haren enkel en alleen met een conditioner. Als je haar zwaar aanvoelt of vettiger lijkt, is het tijd om af te wisselen met shampoo. Shampoo heeft namelijk meer reinigende ingrediënten dan conditioner, maar door conditioner te gebruiken was je de natuurlijke oliën minder weg.

2. Diffuser
Je haar natuurlijk laten drogen is niet voor iedereen weggelegd. Indien je op die manier niet het gewenste resultaat verkrijgt, kan je een diffuser gebruiken. Dit is een opzetstuk voor op je haardroger dat de warmte gelijkmatig verdeelt, waardoor je krullen beter drogen. De kans is kleiner dat je haar uitdroogt door ongelijkmatige warme lucht. Het geeft meer volume zonder dat je krullen te pluizig worden. Kneed eerst en vooral een mousse in je haar als het nog nat is. Gebruik eentje die het pluizen tegengaat en je krullen vormgeeft. Daarna kan je de diffuser gebruiken.

3. Kammen
Het is geen goed idee om je haar te ontwarren met een borstel. Ook een normale kam is niet de beste oplossing. Gebruik liever een kam met tanden die wat verder uit elkaar staan. Zo ontwar je je haar zonder het te beschadigen of breken. Ook je vingers zijn een goede tool om je krullenbos onder controle te krijgen.

4. Handen thuis!
Go with the flow! Hoe meer je aan je haar komt, hoe meer pluis er tevoorschijn komt. Modelleer je haar als het drijfnat is met een beetje mousse tegen pluis. Daarna mag je er niet meer aankomen. Door met je handen in je haar te zitten tijden of na het droogproces, creëer je pluizige lokken.

5. Geld
Krullen moeten goed onderhouden worden en dat kost geld. Investeer in een goede shampoo en conditioner zonder silicone. Silicone zorgt er namelijk voor dat er zich een laag op je hoofdhuid vormt. Je krullen verliezen daardoor ook hun mooie vorm. Koop ook producten tegen pluizig haar en modelleer je haar met een mousse. Als je echt alles wilt doen om je krullen te onderhouden op de correcte manier, moet je investeren in een satijnen of zijden kussensloop. Deze is zachter voor je haar dan andere stoffen en zorgt er ook voor dat je krullen minder snel gaan pluizen.