Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo steil je je haar zonder hitte

doorNele Annemansop 23/06/2017

Het belangrijkste advies dat kappers geven aan dames met beschadigd of breekbaar haar is om het met minder hitte te lijf te gaan. Maar als je elke ochtend met een kroezelnestje wakker wordt, is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Toch zijn er een aantal manieren om je haardos helemaal - of toch bijna - glad en steil te krijgen zonder dat er een steiltang of haardroger aan te pas komt.

1. Schakel over naar de juiste shampoo en conditioner
Als soepel en steil haar je doel is, moet je dat ook zoeken in je shampoo en conditioner. Kies daarom voor producten die je haar hydrateren zonder het te verzwaren.

2. Gebruik een gladmakende crème of serum
Nadat je je haar gewassen hebt, probeer dan om zoveel mogelijk water uit je haar te wringen en dep het droog met een handdoek. Pas daarna ga je aan de slag met je gladmakende crème. Breng die aan vanaf je middelste lengtes tot aan je uiteinden. Heb je fijn haar? Gebruik dan eerst over je hele haardos een lichte leave-inconditioner. Die breng je aan op nat haar en mag je gewoon laten zitten zonder uit te spoelen. Smeer daarna een serum of olie, maar doe dat alleen op je uiteinden.

3. Gebruik de koude stand van je haardroger
Oké, we beloofden je dat je je haar ook steil kan krijgen zonder haardroger, maar de koude stand helpt je om sneller een gladder eindresultaat te bekomen zonder al te veel schade. Wijs het mondstuk naar beneden en trek zachtjes aan je strengen met je vingers of een borstel terwijl je ze droogt.

4. Gebruik grote krulspelden
Wil je helemaal geen haardroger gebruiken? Verdeel je handdoekdroge haren dan in enkele grote secties, wikkel ze in grote krulspelden en speld ze vast. Zodra je haar helemaal droog is, haal je ze eruit. Zorg er wel voor dat je je haar altijd in dezelfde richting wikkelt, om krullen te vermijden.

5. Eindig altijd met een antipluisserum of -spray
En last but not least, bescherm je haar met een antipluisserum of -spray zodat het heel de dag glad en pluisvrij blijft.