Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo tover je je winterbenen om tot zomerbenen

doorKimia Farhangop 25/05/2017, laatst bijgewerkt op 23/05/2017

Wij zijn alvast klaar voor de zomer, maar zijn je benen dat ook? De kans is groot dat ze nog een seizoen achterlopen en eruitzien als behaarde melkflessen. Met deze tips tover jij je winterbenen snel om in een paar prachtige zomerbenen.

Scrubben

Veel vrouwen hebben last van droge benen. Dat komt doordat droge huidcellen zich ophopen aan de oppervlakte. Om ze los te maken en het babyhuidje eronder weer bloot te leggen, moet je scrubben – één tot twee keer per week is daarvoor ideaal.

Gebruik eerder een scrub met suiker dan een met zout, want dat vermindert de kans op jeuk of roodheid. Kijk ook tussen de ingrediënten of er kokos- of jojobaolie aan toegevoegd is, want die zullen de huid hydrateren.

Stap de douche in en gebruik ongeveer een handjevol product op je vochtige huid en maak zachte, ronddraaiende bewegingen. Spoel daarna goed af en voilà, zijdezachte benen!

Ontharen

Natuurlijk hoef je je niet te ontharen als je dat niet wil, maar zij die wel 100% gladde benen willen, kunnen dat op verschillende manieren bereiken.

Scheren

De meest populaire manier om je benen te ontharen is nog steeds scheren. Het is snel en pijnloos, maar de haartjes keren wel snel terug. Tips over hoe je je het beste scheert, vind je hier terug.

Ontharingscrèmes en -mousses

Ontharingscrèmes gebruiken is natuurlijk ook een makkelijke manier om te ontharen, maar je moet er wel mee oppassen. De mousses of crèmes bevatten namelijk een chemische formule om de haartjes af te kunnen breken. Test het product dus eerst op een klein stukje huid en kijk of je er allergisch op reageert of niet. Dan pas kan je het product op je volledige been gebruiken.

Waxen

Kan je goed tegen pijn en wil je voor een langere periode verlost zijn van je haartjes? Dan is waxen voor jou waarschijnlijk de beste optie. Let wel dat, hoewel je benen langer haarloos zijn, je altijd zal moeten wachten tot de haartjes weer een beetje gegroeid zijn voor je weer kan waxen. Wax ook niet als je je regels hebt, want dan ben je gevoeliger voor pijn (en het is al pijnlijk genoeg!).

Epileren

Met epileren krijg je een gelijkaardig effect als met waxen. Bij beide methodes blijft het haar langer weg. Als je de haartjes epileert, komen ze bovendien minder stug terug. Dat is helemaal anders bij scheren bijvoorbeeld. Het kan zelfs dat na verloop van tijd sommige haartjes helemaal niet meer terugkomen.

Vooral in het begin is epileren een pijnlijke manier van ontharen, maar na een tijdje zal dit steeds makkelijker gaan. Om het epileren vlotter te laten verlopen, neem je best een warme douche of een warm bad voor je begint. Dan is de huid soepel en zijn de poriën wijder.

Hydrateren

Na al dat scrubben en ontharen kan je huid wel wat extra verzorging gebruiken. Zeker omdat je benen minder talgklieren hebben dan de rest van je lichaamsdelen, waardoor ze minder gehydrateerd zijn. Smeer je na het douchen dus goed in met een bodymilk die geschikt is voor jouw huidtype. Wacht even met je kleren aantrekken zodat de crème – of olie, dat mag ook – goed in je huid kan trekken.

Zelfbruiner

Als je benen voor het eerst het licht zien sinds vorige zomer, dan kunnen ze best wel wat kleur gebruiken. Gelukkig bestaan er zelfbruiners die je hierbij kunnen helpen.

Kies voor je begint een zelfbruiner uit die bij je huidtint past. Koop dus geen donkere kleur als je zelf spierwit bent. Om je kleurtje er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien, smeer je je best met verschillende lagen in, verspreid over een paar dagen. Zo heb je ook meer controle over de kleur en kan je stoppen wanneer je tevreden bent.

Zorg er eerst en vooral voor dat je benen gewassen zijn en nog niet ingesmeerd met bodymilk of iets dergelijks, zodat de kleur er goed in kan trekken. Breng dan de crème aan in ronddraaiende bewegingen. Begin boven aan je been en werk naar beneden toe. Breng minder product aan op de plaatsen die makkelijk plooien, zoals je knieën, de knieholtes en enkels, zodat je geen donkere strepen krijgt. Was je handen grondig met zeep als je klaar bent om oranje handpalmen te vermijden.