Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo verberg je een bad hair day

doorSarah Van De Vijverop 13/05/2017

Ligt je haar minder goed dan verwacht deze morgen? Verlies geen tijd met wanhopen, maar onderneem meteen actie met onze tips.

• Vlechten
Zijn je krullen niet langer de oude na een nachtje woelen in bed? Tover dan weer zachte, soepele golven tevoorschijn door je haar te vlechten. Begin met je haar vochtig te maken door er met natte vingers doorheen te gaan en vlecht je lokken vervolgens in. Hierbij geldt de regel: hoe meer vlechten, hoe meer krullen of waves. Laat je lokken gedurende een tiental minuten drogen en maak dan de vlechten weer los. Schud de krullen los en je bent klaar om aan je dag te beginnen.

• Droogshampoo
Voelt je haar lichtjes vettig en heb je geen tijd om je haar te wassen? Of heeft je kapsel gewoon een extra oppepper nodig? Dan is droogshampoo de redder in nood. Verdeel je haar in verschillende plukken en spuit het product op je haarwortels. Laat de droogshampoo enkele minuutjes z’n werk doen, en borstel vervolgens het overtollige poeder voorzichtig uit.

• Krullen/stijlen
Steek de stekker van je krultang of stijltang in het stopcontact, want je redding is nabij. Een hete krultang is namelijk heel handig om bultjes in je lokken te verdoezelen. Ook een stijltang kan wonderen verrichten.

• Opsteken
Als je overhoop ligt met je haar, kan je nog altijd terugvallen op de comfortabele, eenvoudige paardenstaart. Ook een dotje maken neemt niet veel tijd in beslag. Je haar hangt niet langer in de weg en bovendien hoef je het niet te wassen.

• Wassen
Je hebt bovenstaande tips geprobeerd, maar niets helpt? Laat je niet kennen en was je lokken.