Zo verwijder je je feestmake-up als een pro

doorNele Annemansop 31/12/2019

Met oudejaar maken we ons meestal net dat tikkeltje meer op. Helaas is slapen met al die make-up op je gezicht absoluut not done. Maar hoe maak je je gezicht nu het best schoon? Wij verklappen je de enige echte manier: double cleansing.

Bron: ICI PARIS XL.

FASE 1: PRE-CLEANSER
Zeker als je waterproof mascara en lipstick draagt die lang blijft zitten, is pre-cleansen echt een must om die hardnekkige make-up goed te kunnen verwijderen.

Remover wipes

Make-upremoverdoekjes zijn geen kant-en-klare make-upverwijderaars voor op je nachtkastje, maar eigenlijk de eerste stap in je reinigingsroutine. Je haalt er heel snel de ergste make-upsporen mee weg.

Bi-fase oogmake-upremover
De olie van een bi-fase oogmake-upremover verwijdert hardnekkige oogmake-up, terwijl de watercomponent voor een schoon gevoel zorgt. Zo’n remover beschermt bovendien de gevoelige huid rond je ogen. Je kan er trouwens ook longlasting lipstick mee verwijderen.

Make-up removing oil
Olie is erg doeltreffend als je make-upproducten op oliebasis (zoals foundation, waterproof mascara of lipstick) wil verwijderen, want vet lost vet op. Je huid droogt er niet van uit, en – in tegenstelling tot wat je zou vermoeden – wordt ze er ook niet vetter door.

FASE 2: CLEANSER
Je gezicht mag er dan wel schoon uitzien, er blijven toch nog een heleboel onzichtbare make-uprestjes en vuiltjes achter. Tijd dus voor stap twee van de double cleansing: de cleanser.

Micellair water

Als het snel moet gaan en je geen al te zware make-up draagt, zit je perfect met micellair water zoals die van Qiriness. Dit superfrisse reinigingswater is verrijkt met hydraterende bestanddelen en micellen, en is extra geschikt voor gevoelige en droge huidjes.

Reinigingsmelk
Een reinigingsmelk wordt bij gebruik met lauw water een zachte emulsie op de huid. De melk laat de huid comfortabel achter en is bovendien perfect geschikt voor heel gevoelige huidtypes.

Cleansing gel
Het beste van drie werelden: een reinigende gel zoals die van Clarins schuimt heerlijk bij het aanbrengen. Perfect om overblijvende make-upresten en onzuiverheden krachtig los te weken, zonder dat de huid uitdroogt.

FASE 3: FACE WASH
Het is superbelangrijk om eerst je make-up te verwijderen. Gebruik je enkel een face wash voor het slapengaan, dan herverdeel je eigenlijk alle make-upsporen en onzuiverheden die je overdag hebt verzameld over je gezicht.

Wasgel of –mousse
Ondanks de double cleansing van de vorige fases, bevatten je poriën toch nog vuiltjes en make-upsporen. Enkel met een face wash krijg je die weer helemaal proper. En zo loop je minder risico op onzuiverheden, ontstekingen en een doffe teint!

Elektrische reinigingsborstel
Voor een écht diepe reiniging met stralend resultaat is een elektrische reinigingsborstel je perfecte hulp. Elektrisch reinigen is tot wel tien keer effectiever dan met je handen, en je bent al na enkele minuten klaar.