Zo voorkom je zomerpuistjes

doorValérie Wautersop 03/07/2016

Of de zon nu van de partij is of niet: de zomer kan al snel zijn tol eisen op je huid. Verstopte poriën door zweet of zonnecrème transformeren al snel in de zo gevreesde zomerpuistjes. Dit is hoe je ze voorkomt.

1. Gebruik een toner

Tijdens de zomermaanden liggen er beduidend meer dode huidcellen op je huid, die uitgedroogd werden door de zon. Om te voorkomen dat deze je poriën gaan verstoppen is het belangrijk dat je zowel ’s ochtends als ’s avonds een toner gebruikt om deze cellen te verwijderen.

Rituals - Refreshing Facial Toner

Verfrissende gezichtstoner

€10,50Ontdek meer

2. Gebruik een luchtige dagcrème

In de zomer heeft je huid nog nood aan hydratatie, maar een dikke dagcrème kan zwaar aanvoelen op je huid. Bovendien verstoppen dikke crèmes sneller je poriën. Kies tijdens de zomermaanden dus voor een exemplaar dat hydraterend en licht is.

Vichy - Aqualia Thermal Lichte Crème

De best hydraterende dagcrème

€23,25Ontdek meer

3. Hou je gezicht schoon

Op tijd en stond je gezicht wassen is belangrijk om het risico op puistjes te beperken. Was het daarom niet alleen ’s ochtends en ’s avonds, maar las ook ’s middags een break in om je gezicht schoon te houden. Hiervoor kan je perfect make-up remover doekjes gebruiken.

Ici Paris Xl - Gezichtsreinigingsdoekjes

Onmisbare reinigingsdoekjes

4. Beperk make-up tot een minimum

Vervang een dekkende foundation door een getinte dagcrème of BB-cream, en werk eventuele oneffenheden in je gezicht weg met een beetje concealer. Werk af met een likje mascara. Meer moet het vaak niet zijn tijdens de zomer.

Collistar - Magica BB Cream

Luchtige BB crème met SPF

€26,95Ontdek meer

5. Overdrijf niet met het exfoliëren

Een veelgehoord misverstand is dat je tijdens de zomermaanden extra moet exfoliëren om dode huidcellen weg te werken. Dat is absoluut niet het geval. Door te exfoliëren haal je alles uit je poriën, waardoor je huid vaak meer olie begint te produceren ter compensatie. Hierdoor wordt je huid vettiger, en krijg je sneller last van puistjes. Exfolieer daarom slechts een keer om de twee weken en gebruik een mild product.

ByTerry - Grain De Rose Micro Scrub Mask

Streelzachte exfoliant

€34,30Ontdek meer