Zo word je een echte matcha beautyqueen

doorMelanie Goethalsop 30/09/2017

Een kop matcha zou maar liefst 137 keer meer antioxidanten bevatten dan een standaard kopje groene thee. Het is dus niet eens zo gek, dat we matcha – naast drinken – nu ook massaal willen smeren.

In de beautywereld wordt het ene matchaproduct na het andere gelanceerd. Een maskertje hier, een crème daar. Maar welke potjes zijn nu echt de moeite waard? En hoe maak je je eigen groene beautyproducten? 

Wij vinden matcha het allerleukst in een masker: heerlijk fris en diep reinigend! Het Japanese Matcha Tea Pollution Clearing Mask is onze favoriet uit de winkel. Het masker bevat niet alleen groene matcha, maar ook aloë vera. Het reinigt diep, exfolieert zacht en belooft je te verlossen van vervuilende stoffen en dagelijkse onzuiverheden. Wij vielen als een blok voor de frisse geur en het lichte gevoel. Geen trekkerige huid achteraf, maar wel een die heel zuiver aanvoelt! Je koopt het voor 20 euro in The Body Shop.

Ga je liever zelf aan de slag? In het boek ‘Doe het zelf! Ecologie op hoge hakken’ verklapt Anne Drake haar ultieme recept voor een deugddoend gezichtsmasker op basis van matcha. Het kost amper 2,5 euro en vraagt slechts 5 minuten van je tijd.

Ingrediënten voor 1 masker:

-        ½ tl groene matcha

-        afhankelijk van je huidtype:

1 tl gel van aloë vera of verse aloë vera (geplet met de vijzel) voor een vette huid

1 tl kokosolie voor een rijpe of droge huid

2 tot 3 komkommerschijfjes en 2 blaadjes munt (geplet met de vijzel) bij zonnebrand


Bereiding
1.     Meng de matcha met het ingrediënt dat het best bij je huid past in een kommetje of plet het samen met een vijzel.

2.     Breng het mengsel aan op een gereinigde huid en laat 5 tot 10 minuten inwerken.

3.     Spoel goed af met warm water en een washandje (want matcha dringt tot diep in de poriën)

'Doe het zelf! Ecologie op hoge hakken' van Anne Drake (€22,50) Manteau, ISBN 9789022334454.