Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Mooi voor vééél minder geld

doorAnn Willemsop 15/06/2016, laatst bijgewerkt op 15/06/2016

Wist je dat er goed uitzien je tijdens deze zomer een pak minder zal kosten?

COUP SOLEIL

Natuurlijk kan je voor een zonnige coupe bij je kapper terecht, maar wist je dat er heel wat producten bestaan waarmee je zelf aan de slag kan? Dat haarkleuringen tegenwoordig wat nochalanter mogen, maakt het makkelijker om te experimenteren. Hou je van een klassieke balayage? Breng het ontkleuringsproduct dan op enkele lokken aan. Begin aan de wortel en eindig in de punten. Voor een sunkissed effect crepeer je je haar lichtjes en verdeel je het product over het hele haar. Liever een trendy tie-en-dye-effect, waarbij je haarpunten lichter zijn dan de wortels? Verdeel je haar dan in twee staarten en breng de gel vanaf het midden tot aan de punten aan. Let erop dat je onderaan meer product gebruikt dan bovenaan en masseer het goed in om strepen te vermijden.

Bespaard? € 82. Voor highlights en een brushing betaal je bij je kapper al snel € 90 of meer.

BEACHY WAVES

Zachtgolvende krullen in je haar zijn erg hip. met deze tips creëer je de look zelf. Meng een eetlepel haargel met een eetlepel zeezout en een eetlepel kokosolie. Voeg er een kopje warm water aan toe en giet het mengsel in een lege sprayflacon. Verstuif royaal over vochtig haar en kneed het product in je lokken. Laat je haar aan de lucht drogen en spray indien nodig nog wat product op de lokken die extra styling kunnen gebruiken.

Bespaard? Golvende strandlokken kosten je bij de kapper zo'n € 50, terwijl je met de inhoud van je keukenkasten ook een mooi (en gratis) resultaat bereikt.

VERZORGDE HANDEN

Of je voor je flesje nagellak € 25 of enkele euro's neertelde, valt niet van je nagels af te lezen. En eerlijk is eerlijk, de prijs zegt ook niet altijd iets over de kwaliteit. Met deze frisse kleurtjes zit je deze zomer zeker goed!

Bespaard? € 20, want zoveel betaal je extra voor een lakje van een luxemerk.

EEN MOND OM TE ZOENEN

Omdat je lippen door de zomerzon sneller uitdrogen, kunnen ze wat extra verzorging gebruiken. Daarvoor hoef je niet naar de winkel te rennen. Voor zachte lippen zonder ontsierende velletjes vind je al het nodige in je keuken! Meng een theelepel bruine suiker met eenzelfde hoeveelheid honing en olijfolie. Goed mengen en zachtjes scrubben maar!

Bespaard? € 10 is de prijs van een lipscrub. Bruine suiker, olijfolie en honing heb je vast in je keukenkast staan.

EEN ZACHTE HUID

Om je huid voor te bereiden op de zon, doe je er goed aan ze te scrubben. Je eigen scrub maken is niet moeilijk en kost je geen geld. Gevoelige, droge huidjes kiezen het best voor een scrub op suikerbasis. Suikerkorrels smelten namelijk wanneer ze in contact komen met water, waardoor de mengeling zachter wordt. Voor het betere schrobwerk is de zout- scrub ideaal. Opgelet: gebruik hem met mate (1 à 2 x per maand) en niet net na het ontharen!
Meng twee eetlepels suiker (of zout) met twee eetlepels olie (olijf-, amandel- en jojobaolie zijn heel geschikt). Voor extra verzachtend effect kan je wat honing toevoegen. Omdat je scrub geen bewaarmiddelen bevat, bederft die sneller. Je gebruikt hem dus beter meteen.

Bespaard? Voor een doorsnee lichaamsscrub betaal je zo'n € 8, terwijl je olie, zout of suiker vast in je keukenkast hebt staan.

GOEDKOOP NAAR DE FITNESS

Natuurlijk is het fijn om na het fitnessen even in de sauna te duiken of in de bar te klinken op je prestaties, maar eerlijk: hoe vaak heb je daar echt de tijd voor? Waarom zou je er dan voor betalen? Bij Basic Fit hebben ze dat goed begrepen. In hun clubs ligt de focus enkel op fitness. Je vindt er alles voor een uitgebreide cardio- en krachttraining en kan er zonder bij te betalen deelnemen aan virtuele groepslessen. Bovendien kan je hele gezin trainen met jouw lidkaart!
Vanaf € 15,95 per maand, alle info: www.basic-fit.be.

Bespaard? € 25. De prijs van een fitnessabonnement varieert van club tot club, maar schommelt meestal rond € 40 per maand.

OPENLUCHTFITNESS

Fitnessen in het midden van de natuur, het kan! De Fit-O-Meter kreeg onlangs een grondige make-over. Oubollige oefeningen maakten plaats voor nieuwe sportieve uitdagingen. De aanpak bleef gelukkig even laagdrempelig, zodat iedere sportieveling - recreatief of competitief - er zijn gading in vindt.
Een overzicht van de Fit-O-Meters in jouw buurt vind je op www.bloso.be.

Bespaard? € 10, zoveel betaal je immers gemiddeld voor een fitnessbeurt.

DIGI-SPORTLAND

Je eigen personal trainer die je met raad en daad bijstaat wanneer dat jou het best past en waarvoor je helemaal niets hoeft te betalen. Te mooi om waar te zijn? Nee hoor, op het internet vind je heel wat websites die je begeleiden om je sportdoel te behalen. Het enige wat jij hoeft te doen is makkelijke kledij aantrekken, je op je sportmatje installeren en doen wat je coach je opdraagt.
Er bestaan tal van virtuele coaches. Ga online op zoek naar de coach die jou het best ligt. Onze favorieten: www.tarastiles.com, www.toneitop.com en www.blogilates.com.

Bespaard? De tarieven van personal trainers variëren, maar een sessie van een uur kost doorgaans zo'n € 40 à € 50. Pure winst dus!