Zonnen met make-up, een goed idee?

doorMaurane Vallezop 08/07/2017

Nu de zonnestralen volop hun werk doen, kunnen we het niet laten om af en toe eens te werken aan ons kleurtje. Lekker genieten in de zon doen we uiteraard met een goede zonnecrème, maar make-up, mag dat er ook bij of niet?

Uit onderzoek blijkt dat je make-up kan dienen als extra beschermingslaag om de kans op huidkanker te verkleinen. De combinatie van zonnebescherming en schmink helpt namelijk om een grotere filter tussen je huid en de zon te vormen. Weliswaar geldt die bescherming enkel als je de make-up aanbrengt bovenop je zonnecrème en kan het niet dienen als vervanging.

En onze poriën?

Alles wat helpt om de kans op kanker te verkleinen, is van harte welkom. Maar hoe zit het met onze poriën als we make-up en zonneproducten gaan combineren? Wel, dat hangt af van de soort make-up die we aanbrengen. Kiezen we voor vloeibare foundation, dan kan dat problemen vormen als je begint te zweten. Je huid kan namelijk niet meer ademen en het zweet kan zich geen weg naar buiten zoeken, waardoor je poriën verstopt geraken.

Handig?

Helemaal handig is dat natuurlijk ook niet. Voor die extra beschermingslaag moet je wel wat over hebben. Een keer per dag zonnecrème op je gelaat smeren is bovendien niet voldoende, dus moet je telkens je smeert je make-up opnieuw aanbrengen of bijwerken. Heb je tijd om je hier meermaals per dag mee bezig te houden, dan heb je geluk en kan je kiezen voor wat meer bescherming.