Adoptiecolumn 17: Volg hier het verhaal van Nathalie die uit het buitenland adopteert

Nathalie (40) uit Waregem is een veertiger met een rijkgevuld leven. 8 jaar na het overlijden van haar grote liefde bouwt ze doelbewust verder aan een nieuw leven. Toen haar biologische klok begon te tikken besloot Nathalie in 2013 dat ze graag uit het buitenland een kind wilde adopteren. Op onze website deelt ze vanaf nu elke maand haar avontuur.

Liefste lezers, eindelijk was het weer zover, de Goed Gevoel Ladies Fair! Ook een aanstaande mama heeft immers af en toe behoefte aan een beetje “us-time”. Dus op vrijdag 23 maart was ik samen met mijn mama van de partij op weer een geweldige editie. Redactie, jullie zijn een top team van fantastische madammen!!! Dankzij de columns in jullie blad zal mijn mini-me al een serieus naslagwerkje hebben zodat hij/zij later kan nalezen hoe gewenst hij was en hoe lang ik vol ongeduld moest wachten. Maar, ik had jullie nieuws beloofd. Echter, ik vrees dat het enigszins teleurstellend is en dat jullie wat op de honger gaan blijven zitten. Op 8 maart was er de informatiemeeting met een update en het laatste nieuws vanuit Guinéa.  Helaas, de dag voordien kwam de mededeling dat de bijeenkomst met 2 weken uitgesteld werd. De dame van het adoptiebureau had in Gambia een voedselvergiftiging opgelopen en hierdoor kon de presentatie niet doorgaan. Men wachtte ook nog op de laatste informatie vanuit Guinéa. Een beetje een domper op de feestvreugde.  Een week later kreeg ik echter een nieuwe mail met het positieve bericht dat het adoptiebureau het definitief ontwerp van de nieuwe procedure doorgekregen had van de Centrale autoriteit van Guinéa. Normaal moest dit ontwerp al definitief goedgekeurd zijn maar het adoptiebureau had nog geen verdere feedback ontvangen.  Blijkbaar was er een mogelijkheid dat de goedkeuring toch niet doorgegaan was omwille van de momenteel heersende rellen in Conakry, de hoofdstad van Guinéa. Mensen geraken hierdoor niet op het werk waardoor ook de stemming niet heeft kunnen plaatsvinden. Ook de advocaat krijgt het adoptiebureau niet te pakken. Maar … heuglijk nieuws … van zodra deze stemming achter de rug is zou de heropstart van het kanaal niet lang meer op zich laten wachten!

Voorlopig blijft het adoptiebureau voorzichtig in zijn uitspraken. Maar je kan je natuurlijk wel voorstellen dat ik in spanning op verdere info en een nieuwe datum voor de bijeenkomst zit te wachten hopend dat er deze keer eindelijk wat vooruitgang geboekt wordt. Hopelijk kan ik jullie tegen de volgende column berichten over wat er te gebeuren staat en jullie alvast meer duidelijkheid geven rond de doorstart. Dat zou al een grote stap voorwaarts zijn. Ik voel mij in elk geval gesterkt door jullie steun. Zou het dit jaar dan toch gaan gebeuren???