Buitengewone blog: 50 beloftes op een rij

Op 1 januari 2017 begon Mariska van buitengewoonanders.be aan haar challenges-avontuur. Een jaar lang gaat ze elke maand een nieuwe uitdaging aan. Hier lees je wekelijks haar vorderingen.

Mondjesmaat stromen ze binnen. De beloftes via Facebook. Ik had eerlijk gezegd niet anders verwacht. Als ouder zorg je er zowieso voor dat je kind steeds correct is vastgeklikt in de wagen. En toch verschoot ik van de peilingen van de Vlaamse stichting Verkeerskunde ( VSV ). Zij ondervonden na een onderzoek bij 500 ouders en grootouders dat de helft niet systematisch controleert of het kind correct zit vastgeklikt. Reden te meer voor hen om een sensibiliseringscampagne op te starten. Reden te meer voor hen om mij te contacteren.

Mijn aandeel? 50 beloftes verzamelen van ouders of grootouders. Makkie leek me… Al moet ik toegeven dat ik best inventief moest zijn. Mijn eerste poging via Facebook verliep goed. Er werd gesurft naar de beloofd site waar ze hun persoonlijke affiche aanmaakten en deelden via social media. Maar om dat effect te verdubbelen tagde ik enkele mama’s met de vraag om hetzelfde te doen. Dat bracht de teller al snel op 22 beloftes. Bijna de helft. Maar in plaats van verder af te wachten vond ik dat het tijd werd om de straat op te trekken. En waar beter dan aan de schoolpoort. De beste plek om massaal veel ouders en grootouders te strikken.

Al moet ik toegeven dat ik schrok van het feit dat ze niet meteen verliefd waren op het idee om die belofte voor de camera te doen. Maar een paar overtuigingen en leuke gesprekken later vertrok ik met 13 waardevolle beloftes en 2 kids weer naar huis. Stand van zaken: 35 beloftes met nog maar 3 dagen op de kalender. Op dat moment werd het tijd om de buitengewone kaart te trekken. Waarom nog  naar andere scholen gaan als je in je eigen straat genoeg ouders & grootouders hebt wonen. Dus ging ik langs bij de buren met de vraag om ons te verzamelen als één grote familie van de Kasteelstraat om zo samen de belofte te doen. Meteen een groot gevoel van samenhorigheid en in combinatie met enkele leuke filmpjes van friends overstijg ik de kaap van 50. Challenge geslaagd. En wat hebben we nu geleerd, om het in de woorden van Piet Huysentruyt te zeggen?

1. Dat elke challenge een uitdaging is

2. Dat je hard moet werken om je (eind)doel te bereiken

3. En dat je vooral zelf voor je droom moet gaan..

Benieuwd naar mijn traject? Dat zie je hier.

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy – en cookieverklaring aangepast. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy –en cookieverklaring gelezen te hebben.