Buitengewone blog: Dubbelgangster gezocht…

Op 1 januari 2017 begon Mariska van buitengewoonanders.be aan haar challenges-avontuur. Een jaar lang gaat ze elke maand een nieuwe uitdaging aan. Hier lees je wekelijks haar vorderingen.

Vind je dubbelgangster. Dat was de challenge van mijn dochter voor de maand november. Als mijn mini look-a-like was ze benieuwd naar mijn enige echte twin stranger. En eerlijk? Stiekem ik ook. Hoe zot cool moet het zijn om je eigen dubbelgangster te ontdekken, laat staan ontmoeten. Op het net circuleren al fantastische verhalen. Meer zelfs, degenen die de site twinstrangers.Net hebben opgericht hebben hun eigen dubbelgang(st)er al gevonden en ontmoet. Zij zijn het levende bewijs dat we wel degelijk allemaal eentje hebben rondlopen.

Beter zelfs, wetenschappelijk zouden we er zelfs 6 moeten hebben. Maar ik was al blij met 1. Wekelijks laadde ik een foto op in de hoop verliefd te worden op het eerste gezicht. Maar na maanden scrollen, zoeken en doorzetten werd het mij duidelijk dat ik ze niet ging vinden via deze site. De deadline naderde dus deze challenge vroeg om een creatievere aanpak. In photoshop ontwikkelde ik mijn eigen opsporingsbericht, verspreidde ik hem naar de media en lanceerde ik een Facebookcampagne.

Gelukkig werd mijn oproep gesmaakt. Het Nieuwsblad verspreidde mijn foto online en ook Radio 2 Vlaams-Brabant als MNM gingen mee in mijn verhaal. Aan de hand van een radio - interview zetten ze hun luisteraars aan het werk. En niet zonder resultaat. Want de suggesties stroomden binnen maar ook wederom zonder effect. De wow-factor bleef uit. Bij geen enkele foto was ik met verstomming geslagen… Tot ik stootte op de twin stranger van een goeie vriendin van me. Hier was geen twijfel mogelijk.. ik vond zo net haar look-a-like!

Ik trok dan ook mijn stoute schoenen aan en overviel haar met de foto. Hoewel ze nooit op zoek moet gaan naar haar woorden, stond ze met haar voeten aan de grond genageld. Ze kon niet ontkennen. Dit was haar dubbelgangster. Met haar toestemming mailde ik naar twinstrangers.net met de vraag ons in contact te brengen. Ondertussen gaf ik haar een metamorfose om de foto te evenaren. Zelfs dan was er geen twijfel mogelijk: Lies Huybrechts heeft een look-a-like!

Zo blij als een kind – en zo even teleurgesteld voor mezelf – creëerde ik een vlog waarin duidelijk te zien is dat zij een evenbeeld heeft op deze wereld. Maar je moet mij niet op mijn woorden geloven. Surf naar buitengewoonanders.Be en verbaas jezelf. Beter nog, ga zelf op zoek en wie weet, sta jij straks oog in oog met jouw twin stranger!