Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Buitengewone blog: Met kinderen op citytrip is kinderspel

Op 1 januari 2017 begon Mariska van buitengewoonanders.be aan haar challenges-avontuur. Een jaar lang gaat ze elke maand een nieuwe uitdaging aan. Hier lees je wekelijks haar vorderingen.

Doen we het of doen we het niet? Zijn ze niet te jong? Gaan ze zich niet vervelen? Goh, als er nu één stad is in Europa die kindvriendelijk is dan is het die wel. Zo verliepen de gesprekken tussen mijn man en mij de voorbije maanden. Verscheurd tussen de keuze om onze huwelijksverjaardag alleen te vieren of samen met de kids. En dan in London nog weliswaar. Maar het was duidelijk aan mij om hem te overtuigen dat kinderen en citytrippen wel degelijk samengaan. Volgens mij gewoon een kwestie van de uitstappen zo leuk mogelijk te maken dat ze zich geen seconde vervelen.

Mijn plan van aanpak? Hierbij mijn tips:

1.       Voorzie genoeg dagen ter plaatse

Wij hadden het geluk om vier volle dagen te verblijven in de hoofdstad waardoor je meer vrijheid hebt om alles op zijn gemak te beleven. Geen druk, geen stress en toch de kans om alles te zien. London is groot en door de tijdspanne hebben we veel kunnen meepikken op het tempo en leeftijd van de kids.

 2.       Boek dingen op voorhand. Plan!

Op voorhand dingen plannen heeft zo zijn voordelen. De kinderen verheugen zich meer op de citytrip omdat ze mee hebben mogen beslissen en ter plaatse verdwaal je niet in de grote stad met het risico dat je niets hebt meegepikt. Wij planden onze trip zelfs zo in dat we dagelijks een activiteit hadden voor de kinderen. De eerste dag trokken we naar Shrek en naar de London Eye. Dag twee was de hop on hop off bus aan de beurt in combinatie met een bezoekje aan Hamleys, één van de grootste speelgoedwinkels ter wereld. Dag drie gingen we bootje varen in Hyde park en gingen we de sfeer opsnuiven van Carnaval. En op de vierde dag genoten we van een speeldagje in Diana Memorial Playground. En wat met de tijd tussendoor? Dan deden we aan sightseeing en cultuur zonder dat de kids het wisten.

Maar reserveer ook af en toe een restaurantje want London is busy en de populaire stekjes zijn snel volboekt. Wij kozen oa voor Jamie Oliver. Snel, lekker en kindvriendelijk.

 3.       Wees avontuurlijk

Een stad ontdekken is zwaar en voor je het weet ben je kilometers aan het stappen. Wij kozen dan ook om enerzijds de hop on hop off bus te nemen voor de algemene sightseeing en anderzijds de metro om ons te verplaatsen. Dat laatste werd fun door hen de verantwoordelijkheid te geven van de Oyster card. De voordeligste manier om London te verkennen. Trouwens, kids reizen gratis.

 4.       Ga voor buitengewoonanders

Buiten de populaire attracties zoals de London Eye kozen wij ook voor iets anders. Shrek adventure park. Een Engelstalig attractiepark maar met een groot fun gehalte. Zo heb ik het verkocht gekregen aan mijn kids en met succes. Op de trein naar London keken we samen naar de film om de personages nog eens goed te memoriseren om ons dan onder te dompelen in de wereld van Dreamworks. Een attractie die best prijzig is maar wel de moeite waard. Door het enthousiasme van de acteurs waren mijn kids volledig in de ban en kregen we brede glimlachen te zien op hun gezicht. Ze maakten echt hun gelofte waard want ongeacht de taalbarrière hadden mijn kids het alleen over Shrek, Donkey en Fiona op onze 4-daagse trip.

Maar we kozen ook voor een High tea op zondag in thema van Alice in Wonderland. Niet meteen voor kids denk je? Toch wel. De sfeer is uniek – lees opgeklede Engelse dames die zien en gezien willen worden - en de gebakjes zijn betoverend. Mijn kids gaven echt hun ogen en buikjes de kost. Maar zorg uiteraard ook voor afleiding zoals kleurpotloden en boekjes want je bent toch wel even zoet.

En tot slot dompelde wij ons onder in de echte Londonse sfeer door plaatselijke events te gaan bezoeken. Wij hadden bv. het geluk om Nothing Hill Carnaval van dichtbij te beleven. Wij zijn bewust in de ochtend gegaan omdat na de middag het feestje snel druk en beschonken werd.

 5.       Geniet!

Het is oké om even op het gras te gaan zitten bij stralend weer en het Natural History Musuem hierdoor te missen ongeacht het op jouw verlanglijstje stond. Het is oké om jouw kids achter eekhoorns te zien zoeken terwijl je in je planning nog veel to do’s had staan. Probeer te genieten van een citytrip en verlang niet alles gezien te hebben tijdens één verblijf. Reden te meer om deze geweldige stad nog eens op jouw verlanglijstje te zetten.

Wij gaan zeker terug….met kids!