Emilie in de USA: alles over heimwee...

doorValérie Wautersop 08/03/2017

Emilie (20) is een Belgisch-Amerikaanse lifestyle- en reisblogger. Dit jaar doet ze iets waar ze al jaren van droomt: ze verhuist voor drie maanden naar Amerika. Voor Goed Gevoel schrijft ze wekelijks over haar belevenissen in Washington, D.C.

‘Heb je al heimwee gehad?’ Eén van de vragen die ik het meest te horen krijg sinds ik hier ben. Mijn eerlijke antwoord? Ja, natuurlijk. En dat is ook geen wonder. Ik ga normaal gezien nooit langer dan twee weken weg van huis. Het was voor mij dan ook een grote stap om voor 3 maanden te verhuizen. Zeker als er zo’n 6000 km afstand tussen mij en mijn warme bedje is.

Ik ben hier natuurlijk niet de hele dag door compleet miserabel. En ondertussen heb ik ook verschillende manieren gevonden om van mijn heimwee af te raken. Vandaag lijst ik ze graag even op:

Films kijken
De beste manier om mezelf af te leiden is met mijn favoriete films. Harry Potter, Lord of the Rings, The Hobbit, Indiana Jones, Star Wars en letterlijk elke Disney film ooit horen op dat lijstje. Ook films die op boeken geïnspireerd zijn zoals The Maze Runner, Divergent, … kunnen me goed afleiden. In dat opzicht ben ik nog een beetje zoals een kind: wanneer ik me niet goed voel moet ik gewoon een leuke film opzetten en dan gaat het vanzelf weer over.

Oude programma’s bekijken
Programma’s zoals Friends en Kulderzipken werken ook heel erg goed.

Skype
Het voordeel aan reizen in de 21e eeuw is dat ik kan facetimen of Skypen met mijn familie en vrienden. Als ik het even moeilijk heb, zijn ze maar een telefoontje verwijderd. Het feit dat ik ze ook echt kan zien op mijn scherm helpt echt.

Schrijven
Ik heb hier al ongelooflijk veel geschreven. Ik pen wekelijks drie a vier artikels neer voor mijn blog, een artikel voor Goed Gevoel en ik werk ook elke dag aan een boek waar ik al een tijdje mee bezig ben. Daarnaast hou ik ook een soort dagboek bij zodat ik inspiratie kan opdoen en waarin ik voor mijn stagebegeleider in België kan bijhouden wat ik allemaal doe op mijn stage. Schrijven is altijd een van mijn passies geweest en het is dan ook redelijk logisch dat het helpt bij heimwee.

Mezelf bezighouden met werk
Ik maak elke dag een to-do lijstje op mijn stageplek. Daarop staat alles wat ik die dag moet doen, zowel voor mijn stage als voor mezelf. Ik zet er liefst heel erg veel op zodat ik de hele dag door kan werken.

De stad verkennen
Ik heb een bucket list gemaakt voor mijn periode in D.C.. Daarop staan alle dingen die ik hier echt gezien wil hebben voor ik weer naar huis ga. Met alle musea en memorials die de stad rijk is is het geen probleem om een hele lange lijst te hebben. Momenteel ben ik goed bezig, want de helft van mijn lijstje is al afgecheckt. Nog op de to-do list? Onder andere Arlington Cemetery (waar heel wat Amerikaanse presidenten begraven liggen), het Witte Huis en New York City. Maar daarover later meer.

Genieten van de kleine dingen
In tegenstelling tot in België is het hier al verschillende dagen erg mooi weer (24 graden en zonnig!). Op zo’n momenten is het heerlijk om naar het metrostation te stappen, en daar geniet ik dan ook intens van. Ook de vriendelijkheid van de mensen in de straat apprecieer ik hier enorm.

Vakantie plannen
Ik ben altijd in de mood om op vakantie te gaan. Reizen is leuk, en ik kijk er ook altijd naar uit. Momenteel ben ik mijn trip naar New York City aan het plannen. Ik loop hier stage tot 21 april en vertrek pas op 30 april weer naar huis. Daarom heb ik besloten om de laatste week naar NY te trekken. Wanneer ik even een dipje heb begin ik die trip alvast voor te bereiden.

Zoals je ziet is het niet zo heel moeilijk om van die verschrikkelijke heimwee verlost te raken. Gelukkig ben ik ook niet constant miserabel, en wanneer het wel eens gebeurt weet ik exact wat te doen!