Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Mamablog: Complimentje

doorValérie Wautersop 27/10/2017

Elke week gunnen onze redactrices je op vrijdag een inkijk in hun leven zoals het is, mét kinderen. Vandaag is het de beurt aan redactrice Valérie (32). Zij is mama van twee jongens: Alexander (4) en Thibeau (1,5).

‘Je ziet er mooi uit mama’ piept het stemmetje van de 4-jarige zoon schijnbaar vanuit het niets wanneer ik op een zaterdagochtend de woonkamer kom binnen gestrompeld. 

Gestrompeld, ja, want het is half zeven ’s ochtends en beide zoons hebben sinds kort besloten dat langer slapen dan pakweg kwart na zes compleet overroepen is. Ook tijdens het weekend. Ik werp snel een blik op mijn outfit en zie dat wat hij als ‘mooi’ omschrijft niets meer is dan een zwarte yogabroek (inclusief gaten), een oversized sweater en een pimpelpaarse badjas. Zwerver-chic, het is ook een look. Eentje die het blijkbaar goed doet bij kleuters van een jaar of vier.

Even weet ik niet wat te zeggen. Geleund tegen de eetkamertafel probeer ik de mist in mijn hoofd snel genoeg te doen opklaren om een gepast antwoord te verzinnen. Over het belang van oprechte complimentjes geven bijvoorbeeld. Of over hoe mama er momenteel echt wel niet op haar best uitziet. Maar omdat het nog maar half zeven is besluit ik het te houden op een simpele knuffel. Terwijl ik hem in mijn armen sluit snuif ik zijn typische kleinejongetjesgeur op. ‘En jij ruikt lekker’ fluister ik in zijn oortje.

‘Weet ik!’ piept hij opgewekt en net iets te snel terug. ‘En mag ik dan nu op de iPad?’ 

Opportunist.