Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

10 jaar jonger in een handomdraai

doorMelanie Goethalsop 29/08/2016

Natuurlijk heeft een jaartje ouder worden ook z'n voordelen, maar soms willen we ons ook nog heel even weer piepjong voelen. Met deze leuke (en soms verrassende) tips lukt dat meteen.

1. Slaap voldoende. Zet je smartphone en Netflix minstens een uur voor het slapengaan uit, je verdient dat schoonheidsslaapje!
2. Plan enkele uitjes. Vier échte feestavonden per jaar zijn een must (en een absoluut minimum). Pik een zalig concert mee of boek een tafeltje in dat sterrenrestaurant. Vergeet ook je vriendinnen niet: dates met de dames moet je veel vaker inplannen. Maak er een gewoonte van.
3. Kies voor dessert als ontbijt. Maak tijd om te genieten zonder je schuldig te voelen. Ga af en toe voor een stukje taart als ontbijt in plaats van de kom havermout die je gewoon bent. Het zit soms in heel kleine dingen!
4. Laat je bloed stromen. Vergeet de loopband of de crosstrainer: leef je liever uit als een kind en laat je gaan op de fiets of ga touwtjespringen!
5. Trakteer jezelf op een goede beha. Het klinkt banaal, maar een exemplaar dat precies past geeft niet alleen je boezem, maar ook je humeur een instant lift.