10 tips om je zelfvertrouwen binnen de 20 minuten op te krikken

doorNele Annemansop 25/03/2017

Zit jouw zelfvertrouwen in een dip? Met deze eenvoudige tips blaak je weer van zelfvertrouwen en dat in minder dan 20 minuten.

Als je … 1 seconde hebt: zit recht.
Uit onderzoek blijkt dat mensen met een goede houding meer vertrouwen hebben in hun ideeën dan mensen die uitgezakt zitten.

2 seconden: spuit parfum
Een studie wees uit dat vrouwen meer zelfvertrouwen hadden in sociale, zakelijke en romantische situaties als ze parfum droegen.

3 seconden: klop af op hout
Psychologen hebben aangetoond dat een bijgeloof je kan helpen om beter te presteren.

5 seconden: knik instemmend
Onderzoek heeft aangetoond dat als je je hoofd knikt terwijl je naar iemand luistert, je geloof in wat je denkt verhoogt.

10 seconden: flirt
Sociaal psycholoog Laura Kray heeft aangetoond dat glimlachen en het aangaan van licht fysiek contact bij onderhandelingen je kan helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen.

12 seconden: schud met je lichaam
Schud je lichaam eens door elkaar, knijp in je handen, loop voor- en achteruit en adem snel in en uit. Hoe gek het ook mag klinken, het werkt écht!

2 minuten: poseer
Sta gedurende twee minuten in een krachtige pose alsof je de hele wereld aankan. Een pose met je voeten plat op de grond, rug recht, schouders naar achteren en je handen op je heupen, kan je veertig procent krachtiger doen voelen dan als je gewoon met je armen gekruist zit.

10 minuten: focus je op je ademhaling
Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig mediteren, zichzelf meer accepteren.

15 minuten: neem een kopje koffie
Nog een reden om van je latte te houden: van 100 milligram cafeïne is aangetoond dat het je alert maakt, energie geeft en je zelfvertrouwen vergroot.

20 minuten: zweet
Onderzoek wees al uit dat bewegen je humeur verbetert, maar wist je ook dat een work-out van twintig minuten je gemoedstoestand voor maar liefst twaalf uur kon verbeteren?