Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

3 x bijzonder kuren in eigen land (en net erbuiten!)

doorRedactieop 26/09/2022

Ook in eigen land (en net over de grens) kan je heerlijk genieten van enkele niet alledaagse wellnessbehandelingen. Onze 3 favorieten op een rijtje.

EEN FINSE ‘HOT WOOD’ MASSAGE BIJ THERMEN KATARA IN BELSELE

Dankzij de Finse, Japanse en Arabische sauna’s maak je bij Thermen Katara sowieso al een zinderende reis rond de wereld. En die ervaring gaat ook verder op de massagetafel. Je kan hier terecht voor massagetechnieken uit alle continenten. Erg bijzonder is de Finse ‘Hot Wood’ massage, een complete lichaamsbehandeling waarbij gebruik gemaakt wordt van houten stokken, waarmee men over je lichaam rolt, zachtjes klopt en druk uitoefent om zo een betere drainage en bloeddoorstroming te bekomen. Ideaal voor wie al eens last heeft van pijnlijke en vermoeide spieren.

Tip: Niet alleen de massages zijn hier een aanrader, ook een bezoek aan het saunacomplex is meer dan de moeite. Zo is The Bee Hive sauna bijvoorbeeld uniek in Europa en is de Midsommar sauna een echte streling voor het oog.
Een Finse Hot Wood massage boek je voor € 66. Meer info: katara.be

BADEN IN WIJN BIJ THERMAE 2000 IN VALKENBURG (NL)

Je letterlijk onderdompelen in wijn, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar bij Thermae 2000 is het mogelijk. Hiervoor slaat het wellnesscentrum de handen in elkaar met Wijndomein St. Martinus. Voordat je er plaatsneemt in het wijnbad smeer je je in met een natuurlijke bodyscrub. Daarna neem je plaats in het bad en dompel je je onder in de wijnpulp van de Monarchdruif en druivenpitolie. Dat baden in deze pulp zo heilzaam is heeft vooral te maken met de bijzondere stof die in de schil van de blauwe druif zit, resveratrol genaamd. Dit is een krachtige antioxidant, die de huid beschermt tegen vervuiling en de negatieve gevolgen van UV straling. Daarnaast zou het je huid verstevigen en rimpels verminderen. Aan het bad worden daarnaast ook rozenblaadjes en Calendula toegevoegd. Beide hebben een kalmerende werking op de huid.
Het Vinotherapy-wijnbad is een duo-ervaring en kost€ 99,95. Meer info: thermae.nl

ZOUTTHERAPIE BIJ WAER WATERS


Zouttherapie gaat al eeuwen mee, met recht en reden, want tientallen jaren gele- den werd al vastgesteld dat mijnwerkers die in de zoutmijnen werkten nauwelijks ziek werden, ondanks de zware arbeid die ze verrichtten. Opmerkelijk genoeg om te onderzoeken, volgens Pools wetenschapper Feliks Boczkowski. Uit zijn studie bleek dat het klimaat in een zoutmijn een posi- tieve invloed heeft op je huid en luchtwegen. Geen wonder dus dat er sindsdien her en der kunstmatige zoutgrotten opduiken. Zo ook bij Waer Waters, waar je terecht kan voor een kuursessie in de zoutgrot. Die ziet er trouwens exact uit zoals het klinkt: een grote gesloten holte waar de muren, plafonds en vloeren volledig bekleed zijn met zout. In de zoutgrot heerst een genees- krachtig microklimaat dat ideaal is voor mensen met aandoeningen aan de huid of luchtwegen. Een sessie in de grot duurt 45 minuten, waarna je er als herboren weer buitenwandelt.
Voor een sessie in de zoutgrot betaal je € 19. Meer info: waerwaters.com