5 erg goede redenen waarom boksen dé ideale sport is voor jou

doorNele Annemansop 22/06/2018

Boksen is vandaag populairder dan ooit, en terecht! Boksen is immers veel meer dan alleen vechten in de ring. Valérie van gezondheidsclub Move To Happiness in Nijlen geeft je vijf wel erg redenen waarom je vandaag nog zou moeten beginnen met boksen.

1. Boksen geeft je een volledige lichaamswork-out

Boksen is zowel een cardio- als krachtwork-out. Valérie Fornoville, mede-oprichter van Move To Happiness, de club die als eerste in België aan de slag ging met Pink en Cross Boxing, verduidelijkt: ‘Boksen verbetert je conditie en verhoogt je krachtuithouding. Daarnaast is het een erg goede oefening voor je evenwicht, coördinatie en reactievermogen en worden al je spieren aangesproken tijdens de training. Ideaal voor strakke buikspieren, krachtige benen, sterke armen … en een leuke manier om te werken aan je summerbody.’

2. Je verbrandt er veel calorieën mee

Boksen is een echte High Intensity Interval Training (HIIT). Boksen bestaat immers uit erg intensieve intervallen. Na een inspanning kom je weer even tot rust om er vervolgens weer voluit tegenaan te gaan. Door de hoge intensiteit van de training, verbrand je niet alleen tijdens maar ook na de work-out veel calorieën.

3. Het verlaagt je stress

Drukke weken, vermoeiende kinderen, een stresserende job … tijdens een boksles kan je al die zorgen aan de kant zetten en je hoofd helemaal leegmaken. Je kan jezelf even helemaal afreageren en alles eruit slaan, zonder ongevallen. Kortom: dé ideale uitlaatklep om je stress vaarwel te zeggen.

4. Boksen verveelt nooit

Doordat er zoveel afwisseling zit in boksen gaat het nooit vervelen. Bovendien kan iedereen het, ongeacht leeftijd, geslacht of lichamelijke conditie. Een uur in de ring is zo voorbij en je kan jezelf blijven uitdagen en verbeteren. Zo ben je nooit uitgeleerd en wordt het nooit saai.

5. Het haalt je uit je comfortzone

Boksen is enorm uitdagend en haalt je uit je comfortzone. Daardoor is het ook de perfecte boost voor je zelfvertrouwen.

Zin gekregen om eens een bokstraining in groep te volgen? Move To Happiness geeft van maandag- tot vrijdagavond bokstrainingen en proeflessen zijn volledig gratis. Meer info vind je op movetohappiness.com.