Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

5 gezonde ontspanningstrends voor dit najaar

doorNele Annemansop 16/09/2017

Met de regelmaat van de klok steken nieuwe sport- en bewegingstrends de kop op. Zoals we ooit allemaal stormliepen voor Zumba zijn Mindfulness en Yoga vandaag de modewoorden. Maar zullen ze dat ook het komende jaar blijven, en waar mogen we ons nog aan verwachten? Wij legden ons oor te luisteren bij de Antwerpse sportclub David Lloyd die ervan overtuigd is dat deze trends het dit najaar helemaal gaan maken.

David Lloyd

Mindfulness
Mindfulness laat zich ondertussen al enkele jaren gelden, maar voorlopig komt er geen sleet op het succes. In een wereld die zichzelf voorbijloopt, beseffen mensen meer en meer hoe belangrijk het is om te ontspannen en wat het nut kan zijn van ademhalingsoefeningen. Mindfulness is ondertussen geëvolueerd tot een volwaardige discipline met zijn eigen onderverdelingen.

Yoga
Van Yin Yoga tot Vinyasa Yoga of Hatha Yoga, het blijft vooralsnog een zeer populaire sport in haar eigen recht. Terwijl mindfulness zich richt op ontspanning en bewustzijn, brengt yoga je in rechtstreeks contact met je lichaam en geest. Yoga bestaat al zo lang als de mensheid, maar nooit eerder waren er zoveel beoefenaars in een zoektocht naar mentale rust en innerlijke kracht.

Pound
Drummers, drumsters, percussionisten … Ze weten het al langer: hun favoriete muziekinstrument vraagt sterke en fitte spieren. Pound brengt het plezier van de drums samen met de inspanning en de geneugten van cardio. ‘Geen enkele work-out heeft een hoger rock-gehalte dan deze nieuwste trend die iedereen ritme én vitaliteit bijbrengt’, weet ook Tru Genyn, Sportsmanager bij David Lloyd Antwerpen. ‘We zijn pas in de maand mei van dit jaar met deze gloednieuwe les gestart, en zien de populariteit nu al enorm toenemen.’

Slapen
De meest onderschatte vorm van ontspanning is zonder twijfel slapen. Onze dagdagelijkse beslommeringen en duizenden bezigheden sleuren we mee het bed in, wat leidt tot een woelige nacht. Uitgeslapen wakker worden is dus een ware kunst geworden. David Lloyd is sinds juli 2017 de eerste in Europa die zijn leden aanmoedigt tot beter slapen met een echte cursus: Napercise. Deze les van slechts 45 minuten helpt je lichaam en geest tot rust te komen, zodat je daarna opnieuw de wereld aankan.

Benieuwd of Napercise iets voor jou is? Wij deden de test!

Infraroodsauna
Er zijn verschillende manieren om eens goed te zweten. Terwijl de ene ervoor kiest om intensief te sporten, verkiest de andere om dat op een ontspannende manier te doen. Infraroodsauna’s helpen het bloed te ontgiften, terwijl ze de bloedcirculatie verbeteren. Kortom, dé ideale manier om spierpijn en blessures tegen te gaan na een intensieve work-out!