Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

5 ontspannende manieren om calorieën te verbranden

doorNele Annemansop 18/05/2017

Wil je extra calorieën verbranden zonder nog maar een voet in de sportschool te zetten? Met onze tips kan het!

1. Neem een bad
Voel je je gestrest? Laat je dan lekker onderdompelen in een heerlijk, warm bad. Volgens een studie van de Loughborough University in Engeland verbrand je maar liefst 140 calorieën tijdens een uurtje baden. Dat je tenen en vingertoppen er na een uurtje wat gerimpeld uitzien, is dan maar een klein prijsje dat je betaalt voor een compleet zenmoment en het calorie-equivalent van een klein zakje chips of een reep chocolade.

2. Laat je hond uit
Ga je al dagelijks blokje om met je trouwe viervoeter? Puik werk. Maar probeer nu ook eens een langere wandeling te maken met je harige vriend. Met een halfuurtje verbrand je al gauw evenveel als met je uurtje baden, ofwel 140 calorieën.

Bereken hier hoeveel calorieën jij verbrandt tijdens het wandelen.

3. Laat je masseren
Goed nieuws, want zelfs op de massagetafel kan je calorieën verbranden. Natuurlijk niet genoeg om in een maatje minder te passen, maar een sessie van een uur is wel goed voor ongeveer 67 calorieën.

4. Doe een dutje
Je lichaam verbruikt opgeslagen energie (aka calorieën) bij alles wat je doet. Van je ademhaling en je lunch verteren tot slapen. Zo is een dutje van een uur al goed voor 68 verbrande calorieën (je kan je dus al snel een beeld vormen van wat een nachtrust van acht uur met je taille doet).

5. Spreek af met je vrienden
We weten allemaal hoe verleidelijk het is om die afspraak te verzetten na een lange werkdag. Maar naast dat het je stress vermindert, zou je volgens een studie van de Vanderbilt University er ook calorieën mee verbranden, tenminste als je voldoende lacht. Zo verbrand je met tien à vijftien minuten lachen, makkelijk 40 calorieën (ofwel een derde van je glas witte wijn).