Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

5 tekenen dat je nieuwe loopschoenen nodig hebt (+ onze favorieten!)

doorNele Annemansop 19/04/2017

Heb je jezelf - ook al heeft het eeuwen geduurd - ervan kunnen overtuigen hoe leuk lopen is? Zorg er dan voor dat je je nieuwe liefde niet meteen verwaarloost door op versleten schoenen te lopen. Deze vijf tekenen wijzen erop dat je voorgoed byebye moet zeggen tegen je oude paar en hello tegen je nieuwe.

1. Je hebt pijn tijdens het lopen
Pijnlijke knieën, heupen en voeten kunnen betekenen dat je schoenen niet meer de nodige ondersteuning bieden. Hoog tijd dus om uit te kijken naar een ander paar.

2. Je glijdt vaak uit
Net zoals bij de banden van je auto zorgt de rubber aan de onderkant van je schoen ervoor dat je meer grip hebt. Dus hoe meer slijtage, hoe makkelijker je gaat uitglijden.

3. Je liep er al meer dan 1000 km mee
Als algemene regel geldt dat je je loopschoenen na 800 tot 1000 kilometer moet vervangen. Loop je vooral op de weg? Dan zullen je schoenen nog iets sneller slijten.

4. Je kan ze uitwringen zoals een dweil
Om de stabiliteit van je schoenen te testen, neem je de top van je schoen in je ene hand en de hiel in je andere hand. Probeer de schoen nu uit te wringen zoals een dweil. Lukt dat vlotjes? Dan geven je schoenen te weinig stabiliteit en koop je het best zo snel mogelijk een nieuw paar. Bieden ze voldoende weerstand? Dan zijn ze nog in prima staat.

5. De stank is niet te harden
We weten niet hoe het bij jou zit, maar wij raken niet echt gemotiveerd door een indringende schimmelkaasgeur. Word je dus lichtjes onwel als je je schoenen aantrekt? Doe jezelf – en anderen – dan een plezier en ga op zoek naar een nieuw, fris paar.

Dit zijn onze favorieten:

Nike Performance - Lunarepic Flyknit 2, nu voor € 135,95.

Asics Gel-Kayano 23, € 180.

Reebok - Triplehall 6.0, € 44,95.