5 tips voor een aangenamere ochtend (én dag)

doorNele Annemansop 16/05/2017

Ook wij stappen niet elke ochtend met het juiste been - laat staan met een brede smile - uit bed. Maar dankzij deze tips wordt je ochtend toch net dat tikkeltje aangenamer waardoor je je ook door de dag heen gelukkiger voelt.

1. Ruil je wekker in voor de zon
Probeer eens om de zon in plaats van je alarm te laten bepalen wanneer je wakker wordt. Je zal zien dat het een veel zachtere en aangenamere manier is om op te staan.

2. Als je even naar Facebook of Instagram wil kijken, doe dat dan
Begrijp ons niet verkeerd, meteen je e-mails beginnen te controleren zodra je wakker wordt is misschien niet het beste idee om goedgehumeurd op te staan. Maar als je graag wat door je social media scrolt, doe dat dan gewoon. Kijken naar wat je vrienden gisterenavond gedaan hebben of enkele foto’s van de pasgeboren baby van je collega bekijken, zullen je dag heus niet slechter maken. Gun jezelf dus die paar minuten en sta dan op.

3. Eet wat goed voelt
Sommige dagen hunker je misschien naar een smoothie, terwijl je op andere dagen misschien meer zin hebt in een stukje toast. Haal daarom voor luie ochtenden altijd gemakkelijke en voedzame voedingsmiddelen zoals volkorenbrood, amandelpasta of een flesje versgeperst sap in huis hebt. Zo geef jezelf wat opties en kan je eten waar jij die ochtend zin in of tijd voor hebt.

4. Verander je trainingsschema
Als je elke keer naar je ochtendyogales moet rennen, om dan snel-snel naar huis te lopen om je in een rush klaar te maken voor je werk, gaat het je waarschijnlijk niet lukken om je sportschema aan te houden. Wees ’s morgens eerlijk tegen jezelf, en als je training daar niet naadloos in past, forceer je dan ook niet. Maak liever een wandeling tijdens je lunch of volg avondlessen.

5. Kies voor wat me-time die bij je past
Voel je niet slecht als mediteren niets voor jou is. Kies liever iets waar je je echt goed bij voelt en dat je gelukkiger maakt. Misschien betekent dat voor jou een luchtig tijdschrift lezen bij een lekker tasje thee, of gewoon een toertje gaan wandelen met je hond. Allebei zijn het perfecte manieren om even te ontspannen en gelukkig aan je dag te beginnen.