Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

8 dingen die gelukkige mensen elke dag doen

doorNele Annemansop 07/03/2017, laatst bijgewerkt op 01/03/2017

Je probeerde om met je beste been uit bed te stappen, maar door de koude douche van het onverwachte fileleed, is jouw goed humeur nergens meer te bespeuren. Toch is er die ene collega die altijd, wat er ook gebeurt, goedgeluimd rondloopt. Kom hier te weten wat zij en andere gelukkige mensen elke dag doen.


1. Ze maken een to-dolijstje
Je hersenen gedurende twee minuten ordenen over welke taken je die dag moet afwerken, zorgt ervoor dat je je meer kan focussen. Daardoor bereik je meer en voel je je dus ook gelukkiger.

2. Ze kiezen een ding per dag waar ze dankbaar voor zijn
Wees dankbaar voor de positieve dingen die tijdens je dag gebeuren, hoe klein ze ook zijn. Zei je partner of collega iets liefs tegen je? Noteer het in een schriftje. Je zal zien dat het opschrijven van iets waarvoor je dankbaar bent, wonderen verricht voor je humeur.

3. Ze vertoeven 20 minuten in de natuur
Weer of geen weer: gelukkige mensen trekken naar buiten. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat een frisse neus gaan halen voor slechts 20 minuten, je stemming verbetert en stress vermindert.

4. Ze doen hun best om zichzelf op de eerste plaats te zetten
Het maakt niet uit hoeveel e-mails of kinderen op jou zitten te wachten, me-time is uitermate belangrijk om je gelukkig te voelen. Geniet dus van een heerlijke manicure, een warm bad of lees een goed boek. Door elke dag een half uurtje iets te doen voor jezelf, zal je veel meer ruimte vinden om ook dingen voor anderen te doen.

5. Ze ontbijten
Zonder ontbijt de deur uitgaan, zal je prikkelbaarheid alleen maar erger maken. Eet 's morgens als een keizer en niemand zal je humeur nog kunnen verpesten.

6. Ze drinken veel water
Net zoals het overslaan van je ontbijt, kan uitdroging knoeien met je stemming. Dat blijkt uit onderzoek aan de University of Connecticut. Reden te meer om je flesje water te allen tijde aan je zijde te houden.

7. Ze luisteren naar muziek
Uit een Nederlands onderzoek uitgevoerd door Philips blijkt dat iets eenvoudigs zoals luisteren naar Beyoncés ‘All the single ladies’ je vreugde een enorme boost kan geven.

8. Ze gaan om 22 uur naar bed
Slaap is dé heilige graal om gelukkig te zijn. Bepaal een vast tijdstip om onder de wol te kruipen en hou je eraan, zelfs als je net in het midden van je favoriete serie zit.