Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

9 op de 10 vrouwen hebben last van lentemoeheid

doorNele Annemansop 04/04/2017

Lentekriebels bij de eerste zonnestralen zijn heel zeldzaam, zo blijkt uit een online bevraging van voedingssupplement Supradyn bij ongeveer 200 Belgische vrouwen. Maar liefst 93 procent voelt zich ‘lentemoe’ aan het begin van de lente. Dat uit zich vooral in moeheid, lusteloosheid, stemmingswisselingen en vreetbuien.

Moe en lusteloos, net zoals in de winter
Kom je vermoeid en somber uit de winter? Dan is de kans groot op een dip in de lente die gevoed wordt door een lange periode zonder veel zonlicht en buitenlucht, een vitaminetekort of de vakantie die ver weg is. Dat blijkt uit een online onderzoek van Supradyn bij ongeveer 200 van onze Goed Gevoel-lezeressen. Die lentemoeheid uit zich in voortdurende moeheid, ondanks voldoende nachtrust of een gevoel van nergens zin in te hebben. Last hebben van stemmingswisselingen of oncontroleerbare vreetbuien volgen in de top 4.

Op elke leeftijd
Opvallend is dat de lentemoeheid op vrijwel elke leeftijd voorkomt, maar bij de dertigers (91 procent) net iets minder dan bij de vijftigers (95 procent). Meer dan de helft van de bevraagden heeft er ook elk jaar opnieuw last van. Gelukkig duurt het vaak maar enkele weken of tot de zon weer volop schijnt. En als ze er last van hebben, gaan vrouwen vooral ten rade bij vitamine- en voedingssupplementen (19 procent), trekken ze meer naar buiten (17 procent) en lassen ze meer tijd in voor zichzelf (13 procent).

Zonlicht werkt lentekriebels in de hand
Lentekriebels zijn aan de start van de lente zeldzamer dan gedacht. Toch is er nog hoop voor iedereen met voorjaarsmoeheid. 27 procent van de bevraagden met lentekriebels wijzen aan dat ze zich goed voelen dankzij de milde temperaturen en het langere daglicht. Het is dus maar een kwestie van tijd en mooier weer alvorens iedereen kan genieten van een vrolijk lentegevoel.