Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Altijd energie dankzij Saartje Vandendriessche

doorLieve Claeysop 19/04/2017

Kom jij maar moeilijk tot rust? Je bent niet alleen. Dat we het gerust de kwaal van onze maatschappij zouden kunnen noemen, ondervond ook presentatrice Saartje Vandendriessche aan den lijve. Moe van het futloos zijn ging zij op zoek naar een oplossing.

Vermoeid wakker worden, je futloos voelen, energiedipjes, de herfstblues, lentemoeheid … We vallen er allemaal weleens ten prooi aan. Maar wat als dat vermoeide gevoel je leven gaat domineren, je je nog nauwelijks kan concentreren, je in nog maar weinig dingen zin hebt en je voor tv gewoon in slaap valt? Saartje Vandendriessche ondervond het aan den lijve, en dus ging ze op onderzoek uit. Want wat bepaalt eigenlijk je energiepeil, en zijn er dingen die je er misschien zelf aan kan veranderen?

Je kan er best veel aan doen, stelde ze vast, en dat schreef ze neer in het boek ‘Altijd energie. Nooit meer moe en futloos: hoe doe je dat?’ Het is een erg informatieve uitgave die je inwijdt in de oorzaken van vermoeidheid, maar die vooral ook heel wat mogelijke oplossingen aanhaalt. Want die zijn voor iedereen anders. Saartje gaat intussen weer als een jong veulen door het leven. Nu wij nog.

Meer lezen? ‘Altijd energie. Nooit meer moe en futloos: hoe doe je dat?’, Saartje Vandendriessche (Borgerhoff & Lamberigts, € 22,95).