Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Byebye buikje: 5 x de beste tussendoortjes om vet te verbranden

doorNele Annemansop 24/11/2017

Als je gezonder wil eten, probeer je het best te zoeken naar voeding die je langer een verzadigd gevoel geeft. Voedingsmiddelen die je maag na een uurtje doen grommen, zorgt er namelijk voor dat je je overeet en te veel snoept tussendoor. Wat nog beter is? Kiezen voor voeding die je metabolisme stimuleert en helpt om beter calorieën te verbranden. Wij zetten de beste vijf vetverbranders voor jou op een rijtje.

Bessen
Frambozen, bosbessen, aardbeien: allemaal bevatten ze amper calorieën, maar wel die lekkere zoete smaak. Het hoge gehalte vezels bezorgt je dan weer langer een voldaan gevoel. Bovendien blijkt uit onderzoek dat bessen flavonoïden bevatten die de vetverbranding kunnen stimuleren. Win-win-win!

Eieren
Met 7 gram eiwitten en slechts 70 calorieën is een ei de perfecte keuze voor een voedzaam en vullend ontbijt. Studies hebben ook aangetoond dat mensen die meer eiwitten toevoegen aan hun ontbijt, minder snel honger hebben én meer gewicht verliezen. Daarbovenop vragen eiwitten meer energie van je lichaam om te verteren dan bijvoorbeeld koolhydraten waardoor ook je metabolisme een duwtje in de rug geeft. Laat die omelet maar komen!

Griekse yoghurt
Yoghurt wordt wel vaker als ideale tussendoortje geprezen, maar niet alle yoghurt is dezelfde. Zo bevat Griekse yoghurt twee keer zoveel eiwitten en de helft minder suiker dan een gewone yoghurt. En die eiwitten zijn misschien wel belangrijker dan je denkt. Een studie toonde aan dat mensen die hun eiwitinname opschroefden van 15 naar 30 procent van hun totale calorie-inname, 441 calorieën per dag minder aten.

Groene en Oolongthee
Zowel groene als Oolongthee bevat catechine, een bijzondere plantaardige stof die, samen met cafeïne, je vetverbranding een flinke boost geeft. Bovendien bevat thee nagenoeg geen calorieën en zit het boordevol antioxidanten. Kortom, hét ideale drankje om op elk moment van de dag van te genieten.

Pistachenoten
Pistachenoten zijn jouw partner in crime bij het afvallen. Zo bevat een portie van 20 gram ongeveer 4 gram eiwitten en amper 118 calorieën. Nog een extra tip: geef de voorkeur aan pistachenoten met schil. Die zorgen ervoor dat je tot 41 procent minder calorieën inneemt omdat je door het pellen je hersenen bedriegt en het lijkt alsof je meer gegeten hebt dan je denkt.