Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Byebye lovehandles: met deze work-out van 10 minuten maak je er komaf mee

doorNele Annemansop 26/10/2017

Laten we eerlijk zijn … echt veel liefde hebben we niet voor onze lovehandles. Ze passen niet in die skinny jeans, komen ongepast tevoorschijn en je raakt er moeilijk van af. Gelukkig vonden wij deze korte work-out waardoor je je weer in no time in je favoriete jurk of broek hult.

Herhaal het volgende stappenplan drie keer en doe de hele work-out drie keer per week.

40 woodshoppers (20 aan elke kant)

Neem een gewicht vast met je beide handen, sta met je voeten op heupbreedte uit elkaar en steun met je gewicht op je linkerbeen. Hou het gewicht nu met je twee handen boven je linkerschouder. Draai vervolgens je torso en breng het gewicht naar je rechterheup voorbij je rechterkuit. Zak daarbij door je knieën. Breng het gewicht terug naar je linkerschouder en herhaal 20 keer. Vervolgens herhaal je de oefening aan je rechterkant.

50 Russian twists

Ga met je billen op de grond zitten, met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Leun een beetje naar achteren zodat je rug en de vloer een hoek van 45 graden vormen. Hou een gewicht vast met je beide handen. Breng je voeten van de grond, kruis je enkels en zoek je evenwicht met je billen. Vanuit deze positie draai je je torso naar rechts en raak je met je gewicht de grond aan. Draai vervolgens weer naar links om het gewicht aan de linkerkant van je lichaam de grond te laten raken. Herhaal 50 keer terwijl je je evenwicht behoudt met je benen en bovenlichaam van de grond gelift.

30 side plank hip lifts (15 aan elke kant)

Leg je in plankpositie neer op je rechterzij, met je elleboog op de grond. Laat je benen en heupen rusten op de grond. Til nu je lichaam op zodat het een rechte plank vormt. Breng je heupen en benen terug op de grond en herhaal. Doe dit 15 keer aan je rechterkant en 15 keer aan je linkerkant.

30 fietscrunches

Ga op je rug liggen met je knieën gebogen. Hou je handen achter je hoofd, maar verstrengel ze niet. Til nu je voeten van de grond, span je buikspieren aan, strek je linkerbeen en breng je rechterknie naar je lichaam. Til je schouders van de grond en breng hierbij je linkerelleboog naar je rechterknie. Vervolgens doe je dit aan de andere kant door je rechterelleboog naar je linkerknie te brengen. Herhaal 30 keer.

Ontdek hier de oefeningen van Martine Prenen om komaf te maken met je buikvet.