Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Clean sleeping is dé nieuwste trend die je moet proberen

doorNele Annemansop 22/02/2017

Vorig jaar was clean eating nog dé gezondheidstrend waarbij je zoveel mogelijk natuurlijke voedingsproducten eet. Maar zoals dat gaat met trends is er na clean eating nu alweer een nieuwe, maak kennis met clean sleeping.

Wat is het?
Clean sleeping stelt de kwaliteit van je nachtrust prioritair waarbij je probeert om ten minste acht uur en het liefst zelfs tien uur per nacht te slapen. In plaats van laat op te blijven om al je extra werk nog af te maken, ga je bij clean sleeping dus je goede nachtrust vooropstellen en laat je al de rest wachten tot de volgende ochtend.

Werkt het echt?
Hoewel een nachtrust van acht uur ideaal is, is het vaak niet de hoeveelheid slaap die telt, maar de kwaliteit. Probeer daarom ook te bezuinigen op afleiding (geen Netflix voor het slapengaan) en te investeren in dingen die je nachtrust bevorderen zoals yoga. Wat vooral belangrijk is voor een goede nachtrust is dat je overdag niet te veel hooi op je vork neemt. Maak er een dagelijks doel van om je leven meer in balans te brengen, wat zoveel wil zeggen als een mooi evenwicht tussen werken, sporten, eten en slapen en gun jezelf die acht uur slaap per nacht.

Stop dus met het beantwoorden van je werkmails, ze kunnen wachten tot morgen, we beloven het je.