De tien beste sporten om te beoefenen in de zomer

doorLaurane Berkeinop 10/07/2018

Wat laten we ons op een zwoele zomerdag maar al te graag verleiden om met een boek in de zon te gaan luilakken, of te genieten van een cocktail op een terrasje. Een dagje niksen is altijd ontspannend, maar in de zomer kan je ook tal van leuke sporten beoefenen. Bel je vriendin en nodig haar uit om actief de zon te trotseren! Wij geven je alvast enkele tips.

1. Pétanque of kubb

Pétanque, ook bekend als jeu de boules, is een spel dat iedereen kan spelen, én dat overal gespeeld kan worden. Heb je een tuin met gras, een dakterras of zin in een dagje zee? Je kan petanquen op elke ondergrond. De bedoeling van het spel is om metalen ballen zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje te werpen. Heel zwaar zijn die ballen niet, maar je gebruikt wel je armspieren.

Ook kubb kan je op elke ondergrond spelen. Het spel doet denken aan pétanque, maar in plaats van met ballen speel je met houten stokken. De bedoeling is om de houten stokken van de tegenspelers omver te werpen. Ook hier weer reken je op je armspieren.

2. Fietsen, wandelen of hiken

Natuurlijk kan je fietsen of wandelen bij elke temperatuur, maar geef toe: bewegen in de buitenlucht is zoveel leuker wanneer het zonnetje schijnt! Ook hiken is een ideale manier om de gezonde buitenlucht op te snuiven, te genieten van de zonnestralen én calorieën te verbranden. Zoek een mooi stukje natuur in de buurt, trek je wandelschoenen aan en geniet!

3. Zwemmen

Niks leuker dan heerlijk zwemmen in de openlucht. Baantjes trekken in een buitenzwembad, of dobberen op de golven van de zee maakt ons instant gelukkig. Bovendien is zwemmen een van de beste sporten om spieren te kweken.

4. Rolschaatsen

Wie denkt dat rolschaatsen iets voor kleine kinderen is, denkt fout. Rolschaatsen wint steeds meer aan populariteit. Je kan genieten van de buitenlucht én je traint er ook je spieren mee!

5. Stand up paddle boarden

Stand up paddle boarden, ook wel suppen genoemd, is een goede sport voor wie veel calorieën wil verbranden. Door te peddelen train je namelijk je armen, bovenlichaam, buikspieren, rug én benen!

6. Yoga in de openlucht

Openluchtyoga, en vooral yoga op het strand, is heerlijk op een zwoele zomeravond. Het geluid van de golven op de achtergrond en tegelijk zicht op de zonsondergang geven je yogales net dat tikkeltje meer.

7. Beachtennis of beachvolleyball

Tennis en volleyball beoefenen in een sporthal, dat is sportief. Tennis en volleyball beoefenen op het strand, dat is sportief én rustgevend! Bovendien verbrand je meer calorieën wanneer je beweegt op het strand, dan wanneer je beweegt op een vaste ondergrond. Win-win, toch?

8. Zeilen, surfen of waterskiën

Ben jij een kind van de zee? Dan is zeilen, surfen of waterskiën vast iets voor jou. Heerlijk de stoere dame uithangen terwijl je geniet op de golven van de zee. Bovendien hou je er een mooi bruin kleurtje aan over.

9. Kajakken of kanoën

Niks zo avontuurlijk als kajakken of kanoën. Peddelen op de golven tussen de rustgevende natuur, en terwijl je armspieren trainen lijkt ons een ideale combinatie. Bovendien kan je een bootje delen met je beste vriendin en ondertussen gezellig bijbabbelen!

10. Snorkelen of duiken

Voel je je als een vis in het water? Niks voelt vrijer aan dan je als een echte zeemeermin onder water tussen de vissen en koralen begeven. En je verbrandt ook nog eens calorieën!