Deze 5 yogafouten maak je vanaf nu nooit meer
Dat yoga goed is voor lijf en leden, hoeven wij je niet te vertellen. Helaas gaat het uitvoeren van de zonnegroet en co niet altijd over rozen. Maar heey, iedereen maakt af en toe een foutje. Wij reiken je de oplossing aan. Namaste!

Fout nummer 1: No pain, no gain
Dat het in het begin allemaal even pijn moet doen, is een compleet verkeerde gedachte. Ja, je lichaam moet even wennen aan al die nieuwe posities en ingewikkelde poses. Maar dat wil niet zeggen dat dat oncomfortabele gevoel normaal is. Voel je pijn bij een bepaalde beweging? Doe dan niet koppig door. Neem gewoon even de kinderpose aan en kaart het probleem na de les even bij je yogaleraar aan.
Fout nummer 2: Verkeerd ademenen
Ademenen doe je sowieso. Maar of je de juiste techniek hanteert, is een andere vraag. Doet een intensieve sessie je tussendoor naar adem happen? Dan doe je het verkeerd, en dat heeft zo zijn gevolgen voor je work-out. Deze manier van ademhalen je immers net stresseren en bijgevolg het ontspannende van de yogasessie helemaal teniet doen. Blijf dus focussen op een rustige, regelmatige ademhaling.
Fout nummer 3: Jezelf vergelijken
Hier en daar loopt er een rasecht yogatalent rond, maar bij het gros van de bevolking gaat het beoefenen van yoga met vallen en opstaan. Lees: ook wij zijn al eens omgevallen op ons matje. Vergelijk jezelf dus niet met die acrobatische vrouw links of hyperlenige man rechts. Ook zij zijn ooit van nul begonnen. Focus je liever op je eigen vooruitgang en plezier. En ontspan!
Fout nummer 4: Eten vlak vooraf
Een appeltje voor de dorst of een banaan eten om een luid knorrende maag en bijhorende gêne te vermijden? Doe gerust! Maar een volledige maaltijd consumeren vooraleer je je yogasessie aanvat valt af te raden. Hoe gezond je ook eet, je zal er al snel spijt van krijgen. Om voedsel te kunnen verteren heeft je lichaam namelijk een flinke dosis energie nodig. En laat yoga nu ook net een flinke portie daarvan vragen...
Fout 5: Het te snel opgeven
Zie fout nummer 3: iedereen moet ergens beginnen. Dat je jezelf niet meteen in een perfecte neerwaartse hond gewrongen krijgt, is absoluut geen schande. Yoga vraagt vooral veel geduld. En cliché o cliché, maar oefening baart wel degelijk kunst!