Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Deze 8 dingen mag je nooit doen in de fitness

doorNele Annemansop 10/01/2017

Het is januari dus je weet wat dat betekent: sportscholen die overspoeld worden met mensen die besloten hebben om in 2017 meer te bewegen. Zet jij dit jaar ook je eerste stappen in de fitness? Wees dan voorbereid en lees dit lijstje met dingen die je nooit - maar dan echt nooit - in de sportschool mag doen.

1. Luide, grommende geluiden maken
Het is niet omdat je erin slaagt om enkele kilootjes extra te tillen dat iedereen in het gebouw op de hoogte hoeft te zijn.

2. Ongevraagd advies geven
Behalve als je zelf een personal trainer bent of iemand jou specifiek om hulp vraagt, bemoei je je beter niet met iemand anders zijn training. De meeste mensen gaan niet naar de sportschool om sociale contacten te leggen, dus laat ze gewoon doen.

3. Douchen zonder flipflops
Weet jij wat er allemaal op de vloer van de sportschool ligt? Wij ook niet, maar we durven te wedden dat we er niet met blote voeten zouden rondlopen mochten we het wel weten. Het maakt niet uit hoe chic jouw sportschool is, speel op veilig en investeer in een paar goedkope slippers.

4. Apparatuur of spullen laten rondslingeren
Het kost niet veel moeite om je spullen of de apparatuur die je gebruikt hebt opnieuw op te ruimen. Je wil toch niet dat een van je collega-sporters erover struikelt?

5. Toestellen gebruiken die je niet kent
Natuurlijk willen we dat jouw billen er binnen enkele weken fantastisch uitzien, we willen alleen niet dat je dat doet zonder de nodige knowhow. Als je niet zeker bent over hoe een machine werkt of hoe je een oefening veilig kan uitvoeren, vraag het dan aan een trainer om letsels te voorkomen.

6. Te laat opdagen in groepslessen
Een of twee minuten is toelaatbaar, maar als je meer dan vijf minuten te laat komt, stoor je alleen maar de instructeur en de rest van de groep.

7. Bezwete apparatuur achterlaten
Tenzij je het zelf leuk vindt om in het zweet van iemand anders te liggen, maak je het toestel altijd opnieuw schoon.

8. Je muziek heel luid zetten
Het is geweldig als Beyoncé haar liedjes je motiveren voor nog een extra reeks push-ups, maar dat betekent niet dat iedereen de gedempte versie van ‘Single Ladies’ moet horen tijdens zijn work-out.