Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Deze work-out van 3 minuten werkt even effectief als een hele sportsessie

doorNele Annemansop 31/05/2018

Als er een manier is hoe we de fitness kunnen vermijden en toch in vorm kunnen blijven, vertrouw ons: dan vinden we die én delen we die met jou. Dus toen we hoorden dat je alleen deze training nodig hebt om fit en gezond te blijven, waren we meteen een en al oor.

Volgens sportfysiotherapeut Kusal Goonewardena, die onder meer Australische atleten traint, werkt een korte work-out van drie minuten die je vijf keer per week herhaalt, even effectief om je lichaam te trainen als een langere, minder intensieve sportsessie.

Om hetzelfde effect te bereiken als een work-out van 30 minuten in de sportschool, moet je wel gedurende 85 procent van de tijd heel krachtige bewegingen maken. Vergeet dus de zonnegroet en andere yoga- of pilatesbewegingen, het draait allemaal om grote, veerkrachtige bewegingen die veel energie verbruiken. Denk aan drie minuten non-stop touwtjespringen, sprintjes lopen, jumping jacks … Die jagen je hartslag meteen de hoogte in.

Daarnaast zijn die korte work-outs volgens Goonewardena een goede manier om je lichaam te doen verlangen naar nog meer lichaamsbeweging. ‘Die korte, intensieve bewegingen tillen je lichaam naar een ander niveau en dagen je uit. Daardoor, en omdat de oefeningen zo kort zijn, kan je er makkelijk een gewoonte van maken waardoor je lichaam altijd maar meer lichaamsbeweging zal willen.’

En dat allemaal in slechts drie minuten per dag. Geen dank!